Fotograf: Montage

Semifinal 6:7: Jämtland vs Södertälje

Måndagen är räddad! För inte missar du väl kvällens sjätte semifinal mellan Jämtland Basket-Södertälje BBK? Matchen ser du bäst på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 Semifinal 6:7
📆 Måndag 17 maj, kl 19.34
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SVT24 & SVT Play (sändningen startar kl 19.30)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Semifinalserien mellan Södertälje och Jämtland har visat sig bli precis så jämn och oförutsägbar som slutspel ska vara. Hittills har hemmaplan varit synonym med seger: Södertäljes två inledande segrar i Täljehallen följdes av Jämtlands två i “Tegeltemplet” varpå Södertälje övertog ledningen med 3-2 efter ny hemmaseger i lördags.

Nu återstår en eller eventuellt två matcher: den första i Östersund under måndagskvällen och – om Jämtland vinner den – en sjunde avgörande i Täljehallen på onsdag. Om Södertälje däremot vinner är laget vidare till final.
– Vi spelar match sex för att vinna, det är inte så att vi ska åka upp dit och bara ställa in skorna, så att det är jätteviktigt att vi orkar ladda om. Samma energi och vilja, göra de sakerna som vi pratar om. Annars så kommer det bli tufft, för det är ett jättebra lag. I morgon (söndag) träffas vi för stretching med Toni Bizaca, ta hand om kroppar, kolla video, ta en kväll, vi behöver det. Också: energi, familj, vänner, lugn och ro, sova hemma och sen åker vi upp på måndag, berättade Södertäljes tränare Ludwig Degernäs direkt efter lördagens match.

Att det skulle bli en lång semifinalserie var väntat, men däremot inte att Södertälje skulle förlora så pass stort två matcher i rad, och plötsligt var ingenting självklart längre. Men farhågorna om en tredje förlust som skulle ha försatt grundserievinnaren i ett utsatt läge besannades inte, till Degernäs och lagets lättnad:
– Det var en fajt i 40 minuter, två lag som spelar bra basket där ute, tar ut varann i väldigt många saker. Fokus självklart, men också energin och viljan, det är en helt annorlunda vilja. Man är lite svettig efter matchen och det kommer kännas lite i benen, men det är så det ska kännas. Efter matchen i Jämtland, när jag kom till hotellet, jag tänkte jag kan vara vaken till fyra på natten för jag har inte rört på mig. Och det är den värsta känslan som jag har, när jag känner att inte jag har jobbat. När man jobbar får man se, vinst eller förlust, men man har i alla fall gett allt. Och det tycker jag vi gjorde i dag (lördag) och det visade sig att vi vann också, det gör mig glad.

Viktor Gaddefors, som genomgående har varit Södertäljes bärande spelare under semifinalspelet, spelade hela matchen och bidrog med 27 poäng, åtta returer, fem steals och tre assists. Han berättar om prioriteringarna inför kommande match:
– Först och främst måste vi vila. Sen blir det väl kolla lite i alla fall smådetaljer från den här matchen och se vad man kan göra lite bättre. Men först och främst, som vi inte gjorde där uppe senast var att fajtas och det är det vi behöver verkligen ta med oss från den här matchen att vara redo och fajtas från början, i 40 minuter. Då tror jag vi har goda chanser att vinna matchen i alla fall.

Hittills har matcherna inte varit direkt avgörande för avancemang, men från och med nu spelar Jämtland utifrån att vinna eller försvinna, medan Södertälje måste försöka förvalta den möjlighet som har getts att stänga serien så fort som möjligt.
– Det enda som kommer upp i mitt huvud nu är att vi måste göra det igen. Det finns inget annat. Samma energi, samma lagkänsla, samma lagjobb, att vi känner oss helt slut efter matchen, det måste vi göra och det är redan nu på måndag. Det är en galen serie, vi åker fram och tillbaka till Norrland, det är helt galet, men okej, det är så det är, säger Degernäs.

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland väntas ställa upp med ordinarie lag.

Södertälje har även dom samtliga spelare tillgängliga.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget