Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Södertälje studsade tillbaka mot Jämtland

Efter stor dramatik i slutet har Södertälje BBK skaffat sig matchboll i jakten på en finalbiljett. Södertälje vann nämligen kvällens semifinal mot Jämtland Basket med 86-83.

Hemmaplan fortsätter att fälla avgörandet i SM-slutspelet trots avsaknaden av publik. När Södertälje under lördagskvällen tog hem den femte semifinalen mot Jämtland med 86-83, var det samtidigt nionde raka hemmasegern om man ser till båda semifinalserierna som spelas.

Det råder ingen som helst tvekan om att det är spänning på högsta nivå i SBL-slutspelet och mycket ovisst om utgången. Efter att ha förlorat två matcher i Östersund tidigare i veckan – stort, så var det ett helt annat Södertälje som kom äntrade planen hemma i Täljehallen.

I en mycket jämn match från i princip första till sista stund, så var det till slut Södertälje som drog det längsta strået och kunde vinna med tre poäng efter stor dramatik i slutet, där det kunde gått hursomhelst. Kvällens seger gör att Södertälje nu är mycket nära en ny SM-final.

Nästa match spelas i Östersund på måndag kväll (17 maj). Då måste Jämtland vinna för att inte säsongen ska ta slut. Matchen ser du på SVT24 med start klockan 19.34.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 5:7
Södertälje–Jämtland 86–83

(18–20, 22–16, 24–22, 22–23)
Poäng, Södertälje: Viktor Gaddefors 27, Martin Pahlmblad 12, Trevin Parks 12, Anton Gaddefors 12, Lazar Radosavljevic 11, Samuel Berkelund 6, Dino Pita 6.
Jämtland: Tavrion Dawson 20, Anes Zekovic 19, RT Guinn 16, Pierre Hampton 14, Aleksa Solevic 8, Cyril Langevine 6.
Publik: 8.

(Södertälje leder med 3-2 i matcher)

Dela inlägget