Fotograf: Montage

Semifinal 5:7: Södertälje vs Jämtland

En mycket spännande femte semifinalrond väntar under lördagen när Södertälje BBK hälsar Jämtland Basket välkomna till Täljehallen. Matchen visas på Sveriges största TV-kanal SVT1 – uppkast klockan 17.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 Semifinal 5:7
📆 Lördag 15 maj, kl 17.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SVT1 (sändningen startar kl 17.00)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

I semifinalserien mellan Södertälje och Jämtland är ställningen nu utjämnad efter ännu en övertygande seger av Jämtland i torsdags (75-51). Den femte matchen spelas i Täljehallen under lördagen och det lag som vinner skaffar sig seriens första matchboll. För Södertälje gäller det att samla ihop sig och hitta tillbaka till känslan från de första två semifinalmatcherna.
– 2-2, bäst av tre, först till två vinster, det är det som vi har. Vi har hemmaplansfördel och vi ser fram emot matchen. Viktigt är att vi är motiverade, men också fortsätter hålla fokus på rätt saker och på vårat spel. Om man har varit med så vet man att det går upp och ner i en serie, alla matcher är olika och det är viktigt att man kommer tillbaka till sin egen fokus och till sitt eget spel, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs, som tillsammans med laget fortfarande är kvar i Östersund när denna intervju görs:
– Vi har haft lite träning här på förmiddagen (fredag). Vi åker inte förrän kvart över två till flygplatsen och sen 15.30 hem. Skönt att komma hem och sova i sin egen säng och träffa barnen, sen är det dags att gasa i morgon (läs lördag).

Med facit i hand var det oväntat att Södertälje, i egenskap av vinnare av grundserien och med 3-0 i kvartsfinalen, skulle råka ut för två storförluster i rad mot samma motståndare som besegrades med 2-0 i inledningen av semifinalen. Det är en situation som enligt Degernäs har föranlett mycket dialog inom laget kring vad som behöver göras för att utfallet inte ska bli detsamma i lördagens match:
– Det är en bra grupp. Grabbarna, de vet att de måste steppa upp och att vi måste göra det bättre, det är det som är en trygghet att man som coach har det i gruppen. De pratar väldigt mycket i laget och vi har pratat också i gruppen tillsammans, det var bra snack och alla är lite trötta på att prata nu, alla vill bara gå ut och spela.

För ett lag med kort rotation som Södertälje har är en väsentlig faktor att undvika foulproblem tidigt i matchen. Senast var det just det motsatta som hände Viktor Gaddefors, som fick tre fouls i den första perioden.
– Det är viktigt att vi har alla på banan. Det är självklart att det är ett stort minus att inte ha Viktor på banan. Så är det, våran MVP, vi behöver Viktor på banan, säger Degernäs, som också berättar att laget ställer upp med full trupp och att alla känner sig fräscha och redo.

Trots frånvaron av stor publik har hemmaplan ändå visat sig vara viktig för lagen i slutspelet och han ser fram emot att serien nu åter vänder tillbaka till Södertälje:
– Det är alltid skönt för oss att spela i Täljehallen, det är våran hemmaplan, där vi tränar varje dag och där vi känner en stor trygghet i vårat spel. Det är det vi har kämpat för hela säsongen i grundserien: att få hemmaplansfördel.

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje har inga skador eller sjukdomar som stör.

Jämtland ser också ut att ställa upp med i princip bästa möjliga lag. Adam Johansson är ett frågetecken då han har problem med en stukad fot.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget