Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 4:7: Jämtland vs Södertälje

Under torsdagen spelas den fjärde semifinalen mellan Jämtland Basket-Södertälje BBK. Matchen ser du bäst på SVT2 eller SVT Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 Semifinal 4:7
📆 Torsdag 13 maj, kl 18.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SVT2 (sändningen startar kl 18.00)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Utfallet i tisdagens match blev inte som Södertälje hade hoppats på och Jämtland såg till att ta sin chans att utjämna semifinalserien till 1-2. Jämtland kontrollerade matchbilden helt och vann alla perioder, varav den första med 22-8, och gästernas försök att hämta ikapp eliminerades effektivt. Redan idag torsdag spelas den fjärde matchen i semifinalserien mellan Södertälje och Jämtland, även den i Östersund.

Jämtland kommer till spel med stärkt självförtroende och siktet inställt på att utjämna till 2-2, medan Södertälje har revansch att utkräva. Men för att gästerna ska lyckas med intentionen att vinna en bortamatch måste prestationen höjas ordentligt på alla plan jämfört med sist.
– Vi får sätta oss ner, coacherna, och prata lite. Sen får vi titta på småsaker att ändra, det är ju nära mellan matcherna så det handlar inte om jättestora taktiska saker. Det handlar mer om att vi ska komma redo på torsdag, för om vi inte kommer redo på torsdag så kommer vi torska igen, så enkelt är det. Jämtland är ett bra lag, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

I de två första matcherna lyckades Södertälje väl med att kontrollera både returtagning och försvar, men i tisdags kunde Jämtland dra betydligt bättre nytta av sin storlek och fick dessutom viktiga stopp på motståndarnas anfall högt upp i banan. Gästerna fick inte ordning på bollen och lyckades trots tappra försök inte hitta rytmen vare sig i anfall eller försvar under någon del av matchen. I halvtid lade Martin Pahlmblad fram en teori om att det kunde handla om att laget var övertänt, men mycket handlade naturligtvis också om att hemmalaget gjorde en riktigt bra insats.

Det är inte ovanligt i slutspel att resultaten och poängskillnaden svänger mycket mellan lagen i matcherna. Det viktiga är dock att ta med sig lärdomarna från en förlust och samtidigt lägga den bakom sig så fort som möjligt eftersom tiden är så pass kort mellan matcherna.
– Det som är bra, det är att det är match igen på torsdag och att vi har chans att ta revansch redan på torsdag. Och vi visste när vi gick in i den här slutspelsserien mot ett starkt Jämtland att det skulle vara en lång serie, så att det är viktigt att vi fortsätter hålla fokus och kommer redo på torsdag, det är så det är, säger Degernäs.

I och med förlusten blir det också (minst) en femte match som spelas i Täljehallen på lördag, men i Degernäs mindset är den matchen fortfarande långt ute i periferin:
– Jag har fokus på torsdag redan, så den matchen får vi ta senare. En sak i taget, ”Step by step”, som Vedran (Bosnic) brukar säga.

Så här sa Jämtlands tränare Adnan Chuk efter matchen i tisdags:
– Vi gjorde det som var nödvändigt och lyckades hålla en jämnare nivå under hela matchen. Försvarsspelet sammantaget höll ihop bättre i dag och vi hade bättre flöde i anfallet. Vi kan lugnt räkna med att vi får se ett helt annat motstånd på torsdag och det handlar om att kom ut med samma fokus och insats – och orka spela varje moment med hög kvalitet och intensitet. Vi gjorde vissa mindre justeringar men framförallt var det spelarnas genomförande som var skillnaden vilket förstås är nödvändigt när vi har kommit så här långt in i slutspelet, säger Jämtlandscoachen Adnan Chuk.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Södertälje har åkt till Östersund med tio spelare. Simon Skott är den ende som inte är med.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget