Fotograf: Bildbyrån (montage)

Semifinal 1:7: Norrköping vs Nässjö

Under fredagskvällen inleder Norrköping Dolphins och Nässjö Basket sin semifinalserie. Första ronden spelas i Stadium Arena och matchen ser du självklart bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 Semifinal 1:7
📆 Fredag 7 maj, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play (sändningen startar kl 17.55)
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins inleder i kväll fredag en semifinalserie mot tränare Jocce ”JW” Källmans Nässjö Basket där det handlar om att komma först till fyra vinster. Norrköping har varit klart för semifinal sedan en tid tillbaka, medan Nässjö blev klart i söndags efter en femte och avgörande rysare mot Borås Basket, seger 80-79.

Det är första gången som Nässjö tagit sig så här långt i ett slutspel, och nu är man alltså redo att ta sig an Norrköping. Tidigare möten i grundserien har fördelats på två vinster var för lagen där det senaste vanns av Nässjö, på en buzzer-beater, då tränare Mikko Riipinen kunde ge alla sina tolv spelare viktig speltid. Nu följer alltså teoretiskt sju semifinaler på 18 dagar såvida inte något av lagen lyckas avgöra tidigare.

Norrköping hemmaplansfavör gör att de första två matcherna spelas i Stadium Arena (fredag och söndag) följda av två bortamatcher i Nässjö Sporthall varpå de, eventuellt, tre sista spelas hemma, borta och hemma. Norrköping kommer spelsugna och redo för att försöka lägga en bra grund för ett fortsatt spännande semifinalspel.

Mikko Riipinen. Hur nyttigt har det varit med nio dagars ”egentid” innan den första semifinalen?
– Det är självklart något vi tycker är bra. Vi har fått chans att vila, jobba lite på kroppen, slipa på tekniken och sen förbereda oss taktiskt för semifinalen. Vi vet dock att det var ett tag sedan vi spelade match med den intensitet som finns i ett slutspel, och vi har pratat om att det är viktigt att vi kommer ut hungriga. Vi vet att vi har mer att ge och att vi kommer behöva höja oss en nivå.

Hur överraskad är du att Nässjö kunde bryta ner Borås i sin hemmahall och dessutom i en femte och avgörande kvartsfinal?
– Jag tycker Nässjös prestation i kvartsfinalen var jättebra. Dom har spelat bra och tog sig välförtjänt vidare. Det är ett tufft lag med många bra spelare och har som lag gjort det bra. Vi har vunnit två matcher och förlorat två matcher mot Nässjö så det kommer bli riktigt tufft. Vi vill komma in i matchen med mycket fart och vara väldigt aggressiva i både anfall och försvar.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping väntas ställa upp med ordinarie lag.

Nässjö saknar Jordan Peltier sedan tidigare, men övriga spelare ska vara redo.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget