Fotograf: Jesper Zerman / Bildbyrån

Norrköping stängde igen mot Nässjö

Norrköping Dolphins har tagit kommandot i semifinalserien mot Nässjö Basket. Detta efter seger i fredagens inledande första semifinal med 85-64.

Det är fördel Norrköping i kampen om en finalbiljett. Precis som seriesegrarna Södertälje BBK gjorde i torsdags mot Jämtland Basket, så försvarade även ligatvåan Norrköping sin hemmaplan när semifinal nummer två startade under fredagskvällen.

Bakom östgötarnas seger ligger en mycket stark tredje period där Norrköping vände underläge i halvtid (38-43) till ledning med 61-50. Annars var det en jämn start på matchen där lagen både gav och tog. En hel del slarv från bägge håll kännetecknade den första halvleken som Nässjö ändå bemästrade bäst och välförtjänt också vann.

Men Norrköping på hemmaplan är erkänt svårslagna under säsongen, och när laget fick ordning på sin defensiv så blev det svårt för Nässjö att göra poäng. När distansskyttet heller inte stämde så var Nässjö till slut ett slaget lag och Norrköping drog ifrån till seger med 85-64. Poängbäst i matchen blev Terry Larrier och Keenan Gumbs som båda sköt i 18 poäng vardera.

På söndag eftermiddag spelas den andra ronden, även den i Norrköping. En match du ser på SBL Play med start klockan 16.04.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 1:7
Norrköping–Nässjö 85–64

(23–22, 15–21, 23–7, 24–14)
Poäng, Norrköping: Terry Larrier 18, Tim Schüberg 14, Felix Terins 14, Phillip Carr 11, Adam Ramstedt 9, Kamau Stokes 8, Tyler Flack 8, Lucas Lindh 2, Hugo Bergström.
Nässjö: Keenan Gumbs 18, Craig Lecesne 16, Zachary Charles 8, Sheriff Drammeh 8, Dartaye Ruffin 8, Lucien Christofis 3, Abdou Medjedoub 2, Jonatan Bohman.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget