Fotograf: Montage

Så spelas semifinalerna – hela schemat

Nio lag har blivit fyra. Under torsdagskvällen startar semifinalspelet i SBL när Södertälje BBK tar emot Jämtland Basket. Här hittar du hela spelschemat!

Efter ett par riktigt intensiva kvartsfinaler där tre av fyra serier gick till minst fyra matcher, så har vi nu kommit fram till semifinalerna i SBL säsongen 2020/21. I den första semifinalen som startar på torsdag 6 maj, så tar seriesegrarna Södertälje BBK emot Jämtland Basket. Ett Södertälje som i sin kvartsfinal ganska bekvämt avfärdade Umeå BSKT med 3-0 i matcher.

Noterbart är att SBBK:s stora stjärna Viktor Gaddefors inte spelade någon match mot Umeå på grund av en handskada. Till mötena med Jämtland är han dock tillbaka fit for fight igen. Gaddefors har varit tillbaka i full träning sedan i söndags.
– Vi måste ändå ta det steg för steg. Det här ger oss måndag, tisdag och onsdag att få in honom i rytmen. Men han är hungrig. Det syns, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs till Länstidningen.

Jämtland å sin sida slog ut BC Luleå med totalt 3-1 i matcher och har hela truppen skadefri. I grundserien vann Södertälje tre av fyra matcher mot Jämtland, men det var otroligt tajt: 78–77, 77–75 och senast 78–74.

SEMIFINAL: Södertälje BBK – Jämtland Basket
Torsdag 6/5, kl 19.34: Södertälje BBK – Jämtland Basket (SBL Play)
Lördag 8/5, kl 16.04: Södertälje BBK – Jämtland Basket (SBL Play)
Tisdag 11/5, kl 19.34: Jämtland Basket – Södertälje BBK (SBL Play)
Torsdag 13/5, kl 18.04: Jämtland Basket – Södertälje BBK (SVT2)

Om nödvändigt:
Lördag 15/5, kl 17.04: Södertälje BBK – Jämtland Basket (SVT1)
Måndag 17/5, kl 19.34: Jämtland Basket – Södertälje BBK (SVT24)
Onsdag 19/5, kl 19.34: Södertälje BBK – Jämtland Basket (SVT24)

>>> HÄR HITTAR DU ALLT OM SLUTSPELET 2021 <<<

I den andra semifinalen så ställs Norrköping Dolphins mot Nässjö Basket. Ett Nässjö som efter stor dramatik i söndags, med minsta möjliga marginal, kunde vinna sin kvartsfinal mot de regerande mästarna i Borås Basket med totalt 3-2 i matcher. Craig Lecesne satte de helt avgörande poängen med bara sekunder kvar att spela, 80–79.

Precis som mot Borås så får Nässjö finna sig i att slå ur underläge mot Norrköping, men med det momentum som laget befinner sig i, så är varningsflagg hissad. Den första semifinalen spelas i Stadium Arena på fredag 7 maj. Match två spelas även den i Norrköping – på söndag 9 maj. I grundserien så vann lagen två matcher vardera, och så sent som för ett par veckor sedan vann Nässjö i Norrköping med 95–92 sedan Keenan Gumbs skjutit hem segern precis när slutsignalen ljöd.

SEMIFINAL: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket
Fredag 7/5, kl 18.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (SBL Play)
Söndag 9/5, kl 16.04: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (SBL Play)
Onsdag 12/5, kl 19.34: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (SBL Play)
Fredag 14/5, kl 19.34: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (SVT2)

Om nödvändigt:
Söndag 16/5, kl 15.34: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (SVT1)
Tisdag 18/5, kl 19.34: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins (SVT2)
Torsdag 20/5, kl 19.34: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket (SVT2)

Dela inlägget