Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 18

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Aleksa Solevic, Jämtland Basket (4)
Efter att ha haft det lite motigt sedan ankomsten till Jämtland, så visade 27-årige Solevic verkligen stor kvalité när han sköt hem segern till sitt Jämtland i kvartsfinal tre mot Luleå. 27-åringen satte hela 10/11 skott från golvet och landade på 20 poäng + fem assist på drygt 24 spelade minuter.

G: Toure Murry, BC Luleå (3)
Visserligen blev det respass för Luleå i kvartsfinalen mot Jämtland, men 31-årige Murry var verkligen het i den tredje kvartsfinalmatchen då han satte åtta trepoängare (av elva), totalt 29 poäng på 27 minuter.

F: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (4)
Planenligt slog Södertälje ut Umeå i tre raka kvartsfinalmatcher, men Södertälje fick ändå jobba för segern förra måndagen. Till stor del var det 31-årige Gaddefors som kunde säkra en semifinalbiljett för grundseriesegrarna. Den äldre av bröderna Gaddefors var riktigt het och sköt i 30 poäng, dessutom åtta returer.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (6)
25-årige Larrier blir helt klart en nyckelspelare om hans Norrköping ska ta sig hela vägen till en final, och kanske ta hem ett SM-guld. I kvartsfinalen mot Köping så var 25-åringen riktigt bra och i rond tre blev det en fin “dubbel-dubbel”: 26 poäng och tolv returer. Följde sedan upp det med bland annat 18 poäng i match fyra.

C/F: DeAndre Davis, Borås Basket (5)
26-årige Davis var den som visade vägen för Borås i den fjärde kvartsfinalen mot Nässjö i torsdags (vinst 81-75). Davis satte hela sex trepoängare och stannade till slut på 27 poäng, dessutom nio returer och totalt 30 i effektivitet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget