Fotograf: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Rysarseger för Borås – avgörande match väntar

Med kniven mot strupen tog Borås Basket sista chansen att hålla liv i säsongen. De regerande mästarna vann nämligen den fjärde kvartsfinalen borta mot Nässjö Basket med 81-75 och kvitterade till 2-2 i matcher.

Vilken spänning det låg i luften i Nässjö Sporthall under torsdagskvällen när det var dags för den fjärde kvartsfinalen, i bäst av fem, mellan Nässjö och Borås. Nässjö som hade ledningen med 2-1 i matcher fick David Höök skadad på uppvärmningen (stukad fot) och tappade därmed en viktig insidepjäs redan innan matchen drog igång. Borås var inte sena att utnyttja detta och tack vare riktigt bra distansskytte från främst DeAndre Davis, totalt 27 poäng, kunde man gå ifrån till en fem poängledning, 24-19, efter den första perioden.

Sedan var det mer eller mindre slut på skönspelet och det blev mer kamp ute på golvet. Lagen följes för det mesta åt ända in i slutminuten där fyra raka poäng av Davis till slut visade sig bli matchavgörande och Borås kunde vinna med 81-75.

Nu väntar en femte och helt avgörande kvartsfinal på söndag 2 maj. En match du ser på SVT1 med start klockan 13.04.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 4:5
Nässjö–Borås 75–81

(19–24, 19–12, 17–21, 20–24)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 16, Lucien Christofis 14, Keenan Gumbs 12, Zachary Charles 11, Sheriff Drammeh 11, Craig Lecesne 9, Abdou Medjedoub 2.
Borås: DeAndre Davis 27, Avery Woodson 18, Marek Klassen 12, Andreas Person 11, William Gutenius 9, Jeremy Harris 2, John Brändmark 2.
Publik: 8.

(Ställningen är 2-2 i matcher)

Dela inlägget