Fotograf: Montage

Kvartsfinal 4:5: Nässjö vs Borås

Vilken match vi har framför oss! Nässjö Basket kan för första gången ta sig till semifinal, men räkna med att Borås Basket kommer ge allt för att kvittera. Dramat ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 BORÅS BASKET
🏆 Kvartsfinal 4:5
📆 Torsdag 29 april, kl 18.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

När Borås efter en hel del möda och stort besvär till slut kunde knipa segern i den första kvartsfinalen förra torsdagen, så var det nog inte många som trodde att ställningen en vecka senare skulle vara 2-1 i matcher för Nässjö. Men så är fallet inför torsdagens fjärde rond – bäst av fem gäller.

Vinner Nässjö i kväll så tar sig laget alltså till sin första semifinal någonsin. Tveklöst kommer det dock inte bli lika “enkelt” som i tisdags då Nässjö vann med klara 92-68 efter en strålande andra period. Borås och tränare Henrik Svensson lär vara otroligt revanschsugna, och göra allt i sin makt för att tvinga fram en femte och avgörande match hemma i Boråshallen i helgen.

Jonatan Bohman som kom till Nässjö (från Wetterbygden) precis innan transferfönstret stängde i slutet på februari, är lite orolig för att Borås inte fått ut allt av sitt spel så här långt.
– Att de har haft problem med sitt skytte oroar mig lite. De får kämpa väldigt mycket för att komma till skott men de missar även mycket öppna skott. Nästa match sätter de dem och helt plötsligt har de momentum. Det handlar om små, små detaljer och det är vi som gör det jobbigt för dem. Jag tror de tycker att det är sjukt jobbigt att behöva slita för varenda meter eftersom de inte har varit vana vid det på hela säsongen. Jocke (Källman) och Adam (Engström) ska ha all eloge för att de har scoutat riktigt bra, säger han till Smålands-Tidningen.

SMT: Hur mycket betyder det att ni är väldigt förberedda och vet vad som väntar?
– Jättemycket skulle jag vilja säga. Vi har regler för nästan allt, och grabbarna är riktigt bra på att följa dem också.

Så här säger Nässjö-tränaren Joakim Källman till klubbens hemsida inför kvällens match:
– Trots ett bra resultat senast, så finns det många saker vi måste göra bättre i den här matchen. Vi har pratat om att det är svårt att dra för stora paralleller av senaste matchen med tanke på att det är så svårt att leda så stort och klara av att spela av matchen på ett bra sätt i andra halvlek.
– Men det vi verkligen tar med oss från den matchen är att vi inte kan slappna av fysiskt och fokusmässigt mot Borås. De visade sig i andra halvlek när Borås kom ut mycket mer aggressivt och vi hade problem att hantera det. Så den stora nyckeln för oss i den här matchen är insikten av att vi måste dominera matchen fysiskt från första stund, och oavsett vad resultatet är så gäller det att fortsätta vara fokuserade i 40 minuter.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö kommer till spel med samma lag som tidigare, vilket betyder att Jordan Peltier fortsatt saknas (han spelar inte mer denna säsong).

Borås rapporterar inga nya skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget