Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 4:5: Jämtland vs Luleå

Ska Jämtland Basket ta sig till semifinal, eller kan BC Luleå utjämna? Det är bäddat för en rysare i kväll. Matchen ser du självklart bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 Kvartsfinal 4:5
📆 Torsdag 29 april, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

BC Luleå ligger under med 1-2 i kvartsfinalserien mot Jämtland Basket. Under torsdagen väntar kvartsfinal fyra och Luleålaget är piskat att vinna för att tvinga fram en avgörande match fem på söndag.
– Vi är redo att ta det hem till Luleå igen. Vi kommer att göra allt i vår makt för att det ska bli så också, säger Luleås Adam Rönnqvist.

BC Luleå förlorade kvartsfinal tre på ett sista sekunden-skott från motståndarens Aleksa Solevic. Trots förlusten finns det en del att bygga vidare på.
– Jag tycker ändå att vi gör en bra match. Det hade kunnat gå hur som helst. Sen vill vi så klart inte att vi ska vara i det läget i slutet på matchen. Men vi vet vad vi måste göra bättre och det kommer vi göra, säger Rönnqvist.

Och vad är det?
– Vi fokuserar på försvar, ta kontakt, spela aggressivt och som vi vill göra.

Hur har dygnet sett ut efter förra matchen?
– Vi har kollat igenom matchen från i tisdags och pratat om vad vi vill förbättra och fortsätta göra bra. Nu har vi skjutit lite och sen ska vi tillbaka till hotellet och fokusera på matchen.

Men när det gäller anfallsspelet ser BC Luleå mycket positivt. Bollen delades bra mellan spelarna och det ledde till en effektiv offensiv.
– Jag tycker att vi gör det jättebra anfallsmässigt. Många får röra bollen och många skjuter i bollen också. Vi spelar inte egoistiskt utan delar bollen i anfall, avslutar Rönnqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Luleå har alla spelare tillgängliga.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget