Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Jämtland slog ut Luleå – vidare till semifinal

Jämtland Basket blev under torsdagen det tredje laget att ta sig vidare till semifinal i SBL. Detta efter seger i den fjärde kvartsfinalen mot BC Luleå med 87-72.

Vi får en repris på semifinalen från säsongen 2018/19 då Södertälje BBK och Jämtland ställdes mot varandra i en mycket sevärd matchserie över sex matcher. Under sena torsdagskvällen stod det nämligen klart att Jämtland slagit ut Luleå med totalt 3-1 i matcher, och därmed får möta Södertälje i semifinal. Första matchen spelas i Södertälje nästa torsdag 6 maj.

Precis som i mötet mellan lagen i Östersund i tisdags så var det gästande Luleå som omgående tog tag i taktpinnen i kvällens match. Luleå gick tidigt ifrån till 19-11 och såg ut att ha bra kontroll på spelet, men Jämtland kom snabbt i kapp i inledningen på den andra perioden. Och när det var dags för halvtidsvila var det Östersundslaget i ledning med 39-35.

Luleå repade nytt mod och gick ifrån till 52-46 med drygt tre minuter kvar att spela i tredje perioden. Men sedan stängde Jämtland mer eller mindre igen butiken bakåt, vände underläge 46-52 till ledning med 73-57, och Luleå var ett slaget lag. Zach Lewis sköt i 22 poäng för Jämtland, poängbäst i Luleå var Steven Davis som även han satte 22 poäng.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 4:5
Jämtland–Luleå 87–72

(11–19, 28–16, 18–19, 30–18)
Poäng, Jämtland: Zachary Lewis 22, Cyril Langevine 13, RT Guinn 13, Pierre Hampton 12, Tavrion Dawson 11, Daniel Johansson 8, Anes Zekovic 4, Aleksa Solevic 4
Luleå: Steven Davis 22, Adam Rönnqvist 17, Toure Murry 15, Axel Nordström 7, Tristin Walley 6, Daniel Hansson 3, Jonatan Arvidsson 2.
Publik: 8.

(Jämtland vidare till semifinal med totalt 3-1 i matcher)

Dela inlägget