Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Norrköping vidare till semifinal

Norrköping Dolphins säkrade under onsdagskvällen en semifinalbiljett. Detta efter att laget vunnit den fjärde kvartsfinalen borta mot Köping Stars med 90-82.

Seriesegrarna Södertälje BBK har nu fått sitt första sällskap i semifinal. Serietvåan Norrköping vann nämligen kvällens fjärde kvartsfinal mot Köping och därmed matchserien med totalt 3-1. Köping som knep en hemmaseger i måndags, var inledningsvis det bättre laget och efter sju minuter var Köping välförtjänt i ledning med 19-11. En timeout och några minuter senare, så var dock östgötarna ikapp och när den första fjärdedelen var spelad stod det 23-23 på tavlan.

Norrköping fortsatte sedan diktera det mesta i matchen och i halvtid var Norrköping också i ledning med 41-33. Köping gav sig dock inte även om man poängmässigt inte förmådde komma speciellt mycket närmare. När signalen för den tredje perioden gick var Norrköping i en ganska betryggande ledning, 64-50.

Köping kom ut aggressivt i slutperioden, och fick ganska snabbt ner underläget till åtta poäng (66-58), men Norrköping var totalt sett strået vassare och kunde hålla undan till seger, 90-82. Craig Victor II satte 21 poäng för hemmalaget medan Terry Larrier ledde styrkorna i Norrköping med sina 18 poäng.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 4:5
Köping–Norrköping 82–90

(23–23, 10–18, 17–23, 32–26)
Poäng, Köping: Craig Victor II 21, Jonah Mathews 15, Ernests Kalve 13, CJ Jackson 11, Gustav Hansson 10, Niklas Larsson 8, Leonard Halling-Ibo 2, Alan Zekovic 2.
Norrköping: Terry Larrier 18, Kamau Stokes 16, Phillip Carr 16, Adam Ramstedt 15, Felix Terins 15, Tim Schüberg 6, Tyler Flack 4.
Publik: 8.

(Norrköping vidare till semifinal med totalt 3-1 i matcher)

Dela inlägget