Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Solevic stor matchhjälte för Jämtland

Slutspelsdramatiken gick att ta på när Jämtland Basket kopplade greppet om en semifinalplats efter 92-90 mot BC Luleå. Aleksa Solevic blev stor hjälte när han satte de avgörande poängen i slutsekunden.

Det var dramatik på högsta nivå i den tredje kvartsfinalen mellan antagonisterna Jämtland och BC Luleå. Gästerna från Norrbotten fick en drömstart på matchen och stack tidigt ifrån till 27-15 efter den första perioden. Sedan vaknade dock hemmalaget och när det var dags för halvtidsvila hade Jämtland vänt på matchen – ledning 44-43.

Luleå var på väg att göra ett nytt ryck i mitten på tredje, men hemmalaget var med på noterna och var snabbt ikapp. När lite drygt en minut återstod såg det ut som att Jämtland skulle hålla undan och vinna, men sju raka Luleå-poäng gjorde matchen helt lika med 16 sekunder kvar. Då klev Aleksa Solevic och med endast 0.8 sekunder kvar att spela satte han de matchavgörande poängen som betyder att Jämtland nu leder kvartsfinalen med 2-1 i matcher.

Den fjärde matchen spelas i Östersund på torsdagkväll.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 3:5
Jämtland–Luleå 92–90

(15–27, 29–16, 24–23, 24–24)
Poäng, Jämtland: Aleksa Solevic 20, Zachary Lewis 15, Cyril Langevine 15, Pierre Hampton 15, Tavrion Dawson 13, RT Guinn 9, Anes Zekovic 3, Daniel Johansson 2.
Luleå: Toure Murry 29, Adam Rönnqvist 17, Steven Davis 16, Tope Arikawe 15, Axel Nordström 8, Tristin Walley 3, Daniel Hansson 2.
Publik: 8.

(Jämtland leder med 2-1 i matcher)

Dela inlägget