Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 17

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Adam Rönnqvist, BC Luleå (3)
Smått fenomenal insats av 30-årige Rönnqvist i den första kvartsfinalen mot Jämtland i torsdags. Rönnqvist hade ställt in siktet och landade till slut på fina 31 poäng, men det som var mest anmärkningsvärt var att han satte hela 8/8 trepoängare – imponerande!

G: Avery Woodson, Borås Basket (3)
Efter att ha svajat lite under slutet av grundserien, så visade 27-årige Woodson stor klass under de inledande kvartsfinalerna mot Borås. I match ett i torsdags sköt Woodson i hela 35 poäng, varav 6/9 trepoängare, dessutom noterades han för sex returer. I helgens andra kvartsfinal blev det bland annat 24 poäng.

F: Cole Welle, Umeå BSKT (2)
25-årige Welle har tagit stora kliv den senaste tiden och i de första kvartsfinalerna mot Södertälje har han varit riktigt bra. I rond ett blev det visserligen “bara” åtta poäng, men 17 returer imponerar desto mer. I fredagens match två blev det 21 poäng och åtta returer.

F: Craig Lecesne, Nässjö Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. Frågan är om inte 24-årige Lecesne är en av SBL:s mest underskattade spelare? Hursomhelst så gör han sällan en svag match och i de två första kvartsfinalerna har 24-åringen tveklöst tagit för sig, med bland annat 18 respektive 17 poäng i protokollet.

C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (4)
Nässjös 30-årige lagkapten stod för en av säsongens klart bästa matcher i den första kvartsfinalen mot Borås med en fin “dubbel-dubbel” som resultat: 24 poäng och 14 returer. Nu räckte dock inte Ruffins insats till seger för Nässjö då.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget