Fotograf: Montage

Kvartsfinal 3:5: Köping vs Norrköping

Kan Köping Stars skaka liv i kvartsfinalen, eller blir Norrköping Dolphins första lag till semifinal? Svaret får du i kvällens match som du ser gratis på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 Kvartsfinal 3:5
📆 Måndag 26 april, kl 18.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Vinna eller försvinna för Köping Stars i kvartsfinalen i basketslutspelet – då får stjärnornas pandemistoppade supportrars ballongstöd från läktaren samtidigt som alla bjuds på att se sponsrad tevesändning!

Men kvällens historiska premiär för Köping Stars i en hemmamatch i ett slutspel i SBL sker under tuffast tänkbara förutsättningar. Norrköping Dolphins vann de två första matcherna hemma i sin arena och nu krävs tre raka Köpingssegrar för att drömmen om ett möjligt SM-guld ska leva kvar.
– De är favoriter, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

“Jotti” har ingalunda gett upp hoppet trots att Norrköping först vunnit samtliga fyra matcher mot Köping i grundserien och nu två SM-kvartsfinaler.
– Vi har hemmaplan och det är fullt möjligt att bryta förlusttrenden. Vi spelar med samma elva som senast.

Köping har svarat för starka insatser i period två och tre i båda slutspelsmatcherna, men tyvärr fallit ihop i slutperioderna. Köping har på trötta ben sett Norrköping med bland annat lyckosamt trepoängsskytte punktera spänningen och dra ifrån till segrar med tiotalet poäng. Senast svarade Norrköping för dubbelt så många 3-poängsförsök än Köping.
– De spelar för att få tidiga lägen för treor, säger ”Jotti” som nämner Norrköpings Terry Larrier – en 203 centimeter spelare som tar många och ofta lyckosamma skott för treor.

Nåja, Köping Stars har också spelare som kan pricka korgen från långt håll. Men lika viktigt är att vara starka i returtagningarna. I första kvartsfinalmatchen hade Norrköping överlägset fler returer, men i fredags var det Köping som hade plussiffror.
– Det finns inte tid för stora förändringar mitt i en kvartsfinalserie. I stället handlar det om ständiga små justeringar för båda lagen, menar ”Jotti” Nikolaidis.

Receptet för att kunna betvinga Norrköping känns dock igen: Energi och aggressivitet, bra 1-1-försvar och att kontrollera returtagningarna.

Då blir det även en match fyra i kvartsfinalserien. Sparbanken Västra Mälardalens sponsrade livesändning är möjlig för alla att se på SBL Play.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

I detta idrottsliga fenomen som kallas slutspel ska Norrköping Dolphins idag resa till Karlbergshallen i Köping för att försöka stänga kvartsfinalserien mot stadens stolthet Köping Stars.

Det som händer i ett slutspel är annorlunda mot det som sker i grundserielunken och även de mest rutinerade lagen hamnar i situationer som man normalt inte hamnar i. Norrköpings tränare Mikko Riipinen och hans unga lag har vunnit två slutspelsmatcher där man har visat en imponerande mental styrka, framförallt i avgörande skeden, och därmed kunnat avgöra till sin egen fördel.

Nu finns inte mycket tid över för träning när spelschemat är så tajt utan det handlar mera om taktik med hjälp av videoanalys och givetvis återhämtning under ledning av fysteamets Micke Stenbom vilket ska göra Norrköping så redo och bra som man kan vara.

Mikko Riipinen. Vad behöver ytterligare förfinas för att ni ska få till ett avslut imorgon (läs måndag)?
– Vi vet att det kommer bli en tuff match och att vi måste höja oss för varje match. Flera saker måste upp en nivå. Vi måste hålla fokus och intensitet uppe under hela matchen. Vi måste fortsätta lägga mycket energi i vårt försvar och på returerna för att kunna vända spelet snabbt. Vi slipar på dom stora delarna i vårt spel, men behöver också göra justeringar som kan hjälpa oss.

Två matcher som sett ganska lika ut med bra första och sistaperioder – hur ska vi få till ”mittdelen”?
– I slutspel är det svårt att spela jättebra under hel match för allt är tuffare och man får inget lätt. Trots det måste vi jobba för att hålla en så hög nivå vi kan matchen igenom. Vi ska hjälpas åt att se till att vi aldrig slappnar av och att vi håller oss till det vi vill göra.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping kommer till spel med samma lag som i de två tidigare kvartsfinalerna, vilket betyder att endast Alexander Larsson saknas.

Norrköping väntas också ställa upp med bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget