Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 2:5: Norrköping vs Köping

Kvartsfinalserien mellan Norrköping Dolphins och Köping Stars rullar vidare under fredagskvällen med match två. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS
🏆 Kvartsfinal 2:5
📆 Fredag 23 april, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Efter mycket om och men lyckades Norrköping i onsdags med att besegra ett mycket taggat Köping som hade hyfsat bra koll på händelserna i nästan 28 minuter. Norrköping fick då vittring och kunde börja visa sin rätta kapacitet, vilket till slut ledde till en säker seger, 84-71.

Med tränare Mikko Riipinen vet man, trots den knappa tid man har till förfogande, att slumpen inte kommer att avgöra denna kvartsfinal, utan hårt arbete med noggrann videoanalys kommer att ligga till grund för hur man ska tackla fredagkvällens andra kvartsfinal. Norrköping har i vilket fall som helst kämpat sig fram till en första viktig seger, och nu handlar om att ta hem ytterligare två matcher för att kunna gå till semifinal.

Mikko Riipinen. Hur är känslan i truppen så här omedelbart efter den första kvartsfinalen?
– Den är bra. Vi vet också att vi kan och behöver göra flera saker bättre till nästa match. Viktigt att vinna men efter att vi analyserat den måste vi gå vidare och ladda om för nästa match.

Vad behöver göras bättre för att komma igång från start i kvällens kvartsfinal?
– Vi måste komma ut med mycket energi men också vara avslappnade när vi spelar. Vi ska börja nästa match där onsdagens slutade och fokusera på att vara bra i vårt individuella försvar och fortsätta jobba hårt på returerna.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis ägnade torsdagskvällen åt att titta på kvartsfinalen mellan Borås och Nässjö, det gäller ju att vara förberedd… Något av lagen kan bli Köpings motstånd i en semifinal – förutsatt att laget först lyckas knipa tre segrar mot Norrköping.

Det är långt dit, men ingen omöjlighet enligt coachteamet och spelarna, trots att första ronden i onsdags kväll slutade enligt alla experttips – seger för Norrköping. Köping hängde visserligen med bra i trettio minuter, men stod sedan inte emot trycket och hemmalagets skottlycka i slutperioden.

Ny kvartsfinalmatch väntar i samma hall nere i Norrköping i kväll, och Köping ägnade torsdagen till vila och lätt träning. Coachteamet ägnade tid att videogranska första mötet och som vanligt dra slutsatser och lärdomar.
– Det fanns situationer i vår rotering där vi inte bytte som vi skulle göra. Det finns alltid detaljer att förbättra, men i det här skedet har vi kort om tid så det gäller att välja det viktigaste, säger ”Jotti”.

Köpingscoachen var inte helt nöjd med sina spelares fart på bollen och kroppar i onsdagsmatchen, men tycker samtidigt att matchtempot under stor del av matchen gynnade hans lag:
– Det var inte jättehögt och det passade oss med många spelavbrott.

Köping var i förarsätet med nio poäng i paus och ledning inför slutperioden vilket väckte förhoppningar om en skrällseger. Men hoppet falnade i takt med att Norrköping dominerade returtagningen samtidigt som Norrköpingsspelarna hittade korgen med skotten utanför trepoängslinjen.
– För att stå emot hade det krävts exceptionellt skytte av oss, menar ”Jotti”.

I kväll hoppas ”Jotti” att vanligtvis säkre skytten Jonah Mathews har en mer lyckosam afton än i onsdags, då han aldrig fick någon rytm för skotten. ”Jotti” hoppas också få ut mer av lagkaptenen Niklas Larsson och att övriga spelare hittar den timing som behövs i spelet.

Norrköping har en rad spelare som kräver bevakning, inte enbart Tyler Flack och Kamau Stokes.
– De skadade oss mest i onsdags, men Norrköping har många fler skickliga spelare, säger ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping väntas ställa upp med bästa möjliga lag.

Köping kommer fortsatt til spel utan Alexander Larsson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget