Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Luleå i förarsätet – vann första ronden

BC Luleå har tagit kommandot i kvartsfinalen mot Jämtland Basket. Efter en svag inledning kunde Luleå vända och vinna den första ronden med 89-84.

Många experter tror att kvartsfinalserien mellan fyran Luleå och femman Jämtland blir den mest spännande och tajtaste. Det återstår att se, men klart är i alla fall att Luleå fått en smakstart efter att laget vunnit hemma i Luleå Energi Arena under torsdagskvällen.

Det var dock gästande Jämtland som inledde starkast och gick ifrån till en tiopoängsledning efter den första perioden, mycket tack vare veteranen RT Guinn som var glödhet och sköt i 14 poäng på den inledande åtta minuterna. Hemmalaget vaknade dock i den andra perioden och efter att ha stängt igenom butiken totalt, så gick laget till halvtidsvila i ledning med 42-34.

Jämtland kom aldrig riktigt nära efter halvtid, även om man var nere i endast fyra poängs underläge i slutsekunderna. Luleå kunde hålla undan och vinna med 89-84. Adam Rönnqvist ledde styrkorna i hemmalaget och sköt i hela 31 poäng (8/8 trepoängare!). Poängbäst hos gästande Jämtland blev Tavrion Dawson med 18.

Nästa match spelas även den i Luleå – på lördag 24 april.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 1:5
Luleå–Jämtland 89–84

(18–28, 24–6, 29–25, 18–25)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 31, Toure Murry 24, Steven Davis 8, Axel Nordström 8, Daniel Hansson 6, Tristin Walley 5, Tope Arikawe 2, Alexander Yemane 2, Jonatan Arvidsson 2, Tim Kearney.
Jämtland: Tavrion Dawson 18, Cyril Langevine 17, RT Guinn 16, Aleksa Solevic 9, Pierre Hampton 8, Anes Zekovic 7, Daniel Johansson 5, Zachary Lewis 4.
Publik: 8.

(Luleå leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget