Fotograf: Bildbyrån (montage)

Kvartsfinal 1:5: Norrköping vs Köping

Slutspelet är här och först ut är Norrköping Dolphins som under onsdagskvällen tar emot Köping Stars hemma i Stadium Arena. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 KÖPING STARS
🏆 Kvartsfinal 1:5
📆 Onsdag 21 april, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Norrköping var i försnacket bland experter och coacher placerade på en sjätte till åttonde plats efter säsongens grundserie, men man har överraskat och visat basketsverige att man, trots detta unga lag, kan spela riktigt underhållande och vinstgivande basket. Till slut blev det en andraplats bakom Södertälje.

Tränaren Mikko Riipinen har verkligen visat att han har varit uppgiften mogen och lett laget på ett alldeles utmärkt sätt genom den här 32 matcher långa grundserien, och när det gäller att kora årets coach har det väl aldrig funnits något mera självklart val än just coachen i Norrköping?

Tabellplaceringarna har sedan en tid tillbaka hunnit sätta sig och den sista omgången i fredags kunde genomföras utan att Norrköping behövde nöta på många av spelarna som normalt spelar mycket. I kväll onsdag drar kvartsfinalerna igång och att Norrköping har 4-0 i inbördes möten mot Köping i grundserien är historia så nu börjas det från “scratch” igen.

Mikko Riipinen. Hur har ni tillbringat dagarna den senaste veckan?
– Vi har haft tid för att först vila, sedan jobba på kroppen, göra lite taktiska justeringar och jobba individuellt för att nu sista dagarna börja titta närmare på våra motståndare och förbereda oss för dom rent taktiskt. Vi vill komma upp i hög intensitet nu precis innan vi kommer in i slutspelet.

Vilken status tycker du att spelarna har rent fysiskt och likaså mentalt?
– Fysiskt har vi haft en noggrann planering och försöker såklart toppa formen nu. Mentalt så har vi många hungriga och spelsugna spelare som väntar på att få spela slutspel. Energin som finns smittar av sig.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Köping får tillbaka två stora och viktiga kuggar i Craig Victor II och Ernests Kalve som varit i rehab för sina skador i två respektive tre veckor. Däremot är det definitivt slutspelat för Alexander Larsson som inte fått ordning på sitt skadade knä och nu dessutom ådragit sig covid-19.

Trots återkomsten av två stora spelare matchar inte Köping storleken på Norrköping trupp.
– Vi får kompensera det med att ta den fysiska kampen, säger tränaren Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Norrköping gäller som sagt som storfavoriter i kvartsfinalserien, och har ett lag med landslagsspelaren Adam Ramstedt som dominant under den egna korgen. I offensiven finns fyra amerikaner att hålla reda på.
– Men motståndarna även fler offensiva hot, säger “Jotti”.

Tufft motstånd alltså, men samtidigt en härlig utmaning för Köping som har allt att vinna.
– När bollen flyger i luften glöms allt tal om favoritskap, då handlar det enbart om att spela så bra basket som vi bara kan, säger ”Jotti”.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping har inga skador eller sjukdomar som stör i truppen.

Köping får som sagt tillbaka Craig Victor II och Ernests Kalve. Alexander Larsson är borta säsongen ut.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget