Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 16

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Barra Njie, Fryshuset Basket (4)
20-årige Njie har tagit SBL med storm sedan han gjorde debut i början på januari. Helt klart har den unge guarden varit en stor attraktion, och i Fryshusets match mot Köping i tisdags så kom den så äntligen – “trippel-dubbeln”: 21 poäng, 16 returer och tio assists.

G: Martin Pahlmblad, Södertälje BBK (1)
SBBK-veteranen visade sig från sin bästa sida i grundseriens sista match där Södertälje besegrade Fryshuset med 88-76. 34-årige Pahlmblad hade siktet rätt inställt och fick på sina 32 spelade minuter ihop 31 poäng (säsongens klart högsta notering), dessutom sex returer.

F: Emil Häglund, Umeå BSKT (1)
24-årige Häglund har fått stort förtroende den senaste tiden och även om Umeå förlorade norrderbyt i fredags mot BC Luleå, så var Häglund riktigt bra och belönas för sina 17 poäng med en plats i veckans lag.

F: Tyler Flack, Norrköping Dolphins (1)
Tyler Flack är helt klart en av SBL:s mest sevärda spelare och det visade han inte minst mot Nässjö, och trots att det blev knapp förlust för Flacks Norrköping så går det inte bortse från 27-åringens insatser på plan, där han endast missade ett skott på hela matchen (satte 9/10 från golvet), och landade på 22 poäng på knappt 21 minuters speltid.

C/F: Craig Lecesne, Nässjö Basket (3)
24-årige Lecesne stod för en mycket stark match när hans Nässjö besegrade Norrköping på bortaplan (95-92) i tisdags. Lecesne var mycket effektiv, missade knappt ett skott, och stod för en stark “dubbel-dubbel”: 16 poäng och tolv returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget