Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Inför: Södertälje BBK vs Fryshuset Basket

Fryshuset Baskets första säsong i basketens finrum tar slut under fredagskvällen när laget i sista matchen gästar Södertälje BBK. En match du ser bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 16 april, kl 19.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det är nu klart att den sista grundseriematchen mellan Södertälje och Fryshuset i Täljehallen i kväll kommer att spelas. Det bestämdes efter att Södertäljes samtliga covid-19-provresultat var negativa (utöver den spelare som sedan tidigare testades positivt). Matchen i sig saknar betydelse, eftersom Södertälje vann grundserien och kvartsfinalerna är spikade, men förutom det viktigaste – att inte fler är sjuka – är det naturligtvis skönt att slippa ytterligare en förlust på walk over.
– Alla har fått svar nu på morgonen (läs torsdag) och alla prov har kommit tillbaka negativa, så nu är jag tillbaka på kontoret och det känns skönt. Sen tidigare är det en coronasmittad i laget och han kommer inte delta i morgondagens match. På ett sätt är det skönt att veta att vi kan starta upp igen och träffas och träna här i eftermiddag. Först och främst är jag glad att matchen kan spelas. Det är aldrig kul att som förra matchen avgörs på walk over, ingen vill förlora eller vinna på det sättet. Skönt att vara tillbaka, det är självklart, speciellt under den här tiden av året, det är då man vill vara i hallen, hålla ihop och kunna träna och förbereda sig för ett slutspel, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs på torsdagsmorgonen.

Men innan slutspelet inleds ska grundserien avslutas och även om den sista matchen saknar betydelse på papperet finns inget annat mål än seger enligt Degernäs:
– Fryshuset har många hungriga killar. Den här Barra Njie ser väldigt spännande ut, det blir en spännande utmaning att stoppa honom. Sen också ett bra tillfälle att ge minuter till de yngre spelarna som har tränat fantastiskt under hela säsongen. Med det sagt så spelar vi för att vinna matchen, det är inte så att vi kommer att bara ställa ut skorna imorron. Det är viktigt för mig och det är väl nånting man har fått från att ha vuxit upp med pappa (Dick Degernäs) som coach: jag vet hur galen han har blivit, han vill vinna till varje pris. Och sen fick man jobba med Vedran (Bosnic), du vet ju hur han är. Jag kommer alltid coacha för att vinna, sen har man olika förutsättningar inför varje match.

Förutsättningarna inför matchen och även första delen av slutspelet är inte de mest upplyftande för Södertälje, med tanke på Viktor Gaddefors skada och ovissheten kring hur länge den covid-19-drabbade spelaren blir borta.
– Det är klart att Viktor inte kommer vara med under kvartsfinalserien. Det är det vi har fått indikationer på nu, han röntgades igår och det är samma lika, det betyder att vi har samma schema som vi gick ut med senast, att han är borta tre veckor här framåt i tiden. Han kommer även röntgas nästa vecka, så får man ta det lite vecka för vecka, säger Ludwig Degernäs.

För att balansera upp de dåliga nyheterna blev det tidigare i veckan klart att ingen längre kunde hota Södertäljes förstaplats i tabellen. Motståndare i kvartsfinalen blir därmed tabellåttan Umeå BSKT.
– Det var ju en liten speciell situation: vi fick reda på att vi vann grundserien i tisdags, det är man ju glad och stolt över så klart, över spelarna. Jag tycker att de har visat en fantastisk fokus under hela året. Jag tror inte det var många som trodde det med tanke på att vi torskade med 40 poäng mot Borås hemma och 40 poäng mot Jämtland borta. Det är starkt av spelarna att efter det växla upp till ett annat fokus, det gör mig väldigt glad, för det har inte varit en dans på rosor, säger Degernäs.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje saknar Viktor Gaddefors som är fortsatt skada, dessutom en spelare som är sjuk i covid-19.

Fryshuset ser ut att ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget