Fotograf: Dan Sederowsky / Köping Stars

Inför: Nässjö Basket vs Köping Stars

Sex månader efter premiärmatchen i oktober avslutar Köping Stars grundseriens SBL-match nummer 32 mot Nässjö Basket borta i kväll. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 16 april, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

I lagens tre tidigare möten under säsongen har smålänningarna vunnit med segersiffrorna 71-63, 87-66 och 78–76. I vanliga fall kan en sådan förlustsvit vara tillräcklig tändvätska för ett revanschbegär, och visst vill Köping Stars spräcka sviten. Å andra sidan väntar mer viktiga uppgifter i nästa vecka – kvartsfinalspel mot Norrköping Dolphins.
– Det är en balansgång vi har att hantera, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis som än en gång tvingas undvara några av sina starkaste kort i matchen mot Nässjö.

Alexander Larsson och Craig Victor II vilas för sina skador och nu har lagkaptenen Niklas Larsson (sjuk) fogats till listan av spelare som inte kan medverka.
– Så här har det tyvärr sett ut under stor del av säsongen, ooch då har vi tvingats hantera situationen dag-för-dag.

Köping slutar – oavsett matchutgång mot Nässjö – på en sjundeplats i SBL-säsongen.
– Vi satte upp femma, sexa eller sjua som ett rimligt mål inför säsongen. Nu blev det sjundeplatsen, även om vi hoppats på lite fler segrar och något mer lag bakom oss i tabellen, säger ”Jotti”.

I kväll handlar det för båda lagen om att få in så mycket positiv känsla som möjligt inför nästa veckas slutspel. Köping måste hantera Nässjös aggressiva försvar och bättre matcha den energi som fört Nässjö till seger i samtliga inbördes möten.

Köping Stars kommer med en seger i bagaget senast mot Fryshuset och Nässjö med en imponerande vinst mot Köpings kommande motstånd i kvartsfinalen till SM-guldet, Norrköping Dolphins. Men segern satt långt inne. Keenan Gumbs satte den avgörande bollen för en trepoängare med bara hundradelar kvar av matchen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö saknar återigen skadade Jordan Peltier.

Köping kommer till spel utan trion Alexander Larsson, Craig Victor II och Niklas Larsson.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget