Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: Fryshuset Basket vs Köping Stars

Två matcher återstår i SBL för Köping Stars innan slutspelet drar igång nästa vecka. I kväll beger sig Köping till Stockholm och tar sig an seriens jumbo, Fryshuset Basket. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 FRYSHUSET BASKET 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 13 april, kl 19.04
🏠 Fryshuset, Stockholm
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

En seger är alltid bra för självförtroendet, men Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis tar inte ut någon seger i förskott:
– Fryshuset blir allt bättre, och tävlar om segern mot nästan alla lag – senast mot Nässjö. Dessutom vill de nog vinna sista hemmamatchen för säsongen, i så fall den enda.

Köping Stars har vunnit samtliga tre möten mot Fryshuset under säsongen. Två hemmamatcher, 112-89 (poängrekord i SBL för Köping) och 91-78, och seger i bortamatchen med 93-86.

Köping har på senare tid haft en skadedrabbad spelartrupp, och det blir även ett decimerat manskap mot Fryshuset. Alexander Larsson fortsätter sin rehab samtidigt som två övriga stora spelare, Craig Victor II och Ernests Kalve, blir kvar på bänken.
– De dras med skador och får i det här läget vila. En säkerhetsåtgärd. Hade det handlat om en slutspelsmatch hade duon varit med på planen, säger ”Jotti”.

Glädjande är dock att en annan rese i Köpings trupp, Michiel Petersen, återkommer efter en tids frånvaro.

”Jotti” Nikolaidis kommer med ett lag som ska matcha ett tempostarkt Fryshuset och med flera spelare på andra positioner än sina vanliga. Ett stort ansvar kommer därför att vila på Köpings guards att sätta skotten.
– Vi har just nu inte de största pjäserna för att göra många poäng nära korgen.

Leonard Halling-Ibo, 28, är med sina 202 centimeter dock beredd att dra sitt lass under korgarna. Han bytte som bekant klubb – från Fryshuset till Köping Stars – för några månader sedan. Nu möter han för första gången i Köping linne sina tidigare polare.
– Det känns verkligen speciellt, och det är en match jag verkligen inte vill förlora. Det är ett prestigemöte och Fryshusets spelare är nog extra taggade. Särskilt som de också i säsongens sista hemmamatch vill vinna, säger Halling-Ibo.

28-åringen varnar också för att underskatta Fryshusets talang. Flera nya spelare har tillkommit i laget.

Köping är ju redan klart för slutspelet, nu återstår att se vilket av lagen Södertälje och Norrköping som vinner SBL. Köping får möta tvåan. Det mesta har hittills talat för kvartsfinalmatcher mot Norrköping, men efter att ett coronadrabbat Södertälje lämnat walkover i måndagsmötet med Luleå har Norrköping fortfarande en teoretisk chans att vinna grundserien. Svaret kommer senare i veckan.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Inga rapporter om några skador eller sjukdomar hos Fryshuset.

Köping får tillbaka Michiel Petersen efter skada. Däremot saknas trion Alexander Larsson, Craig Victor II och Ernests Kalve.

LÄS MER HÄR: 🔗
Fryshusets hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget