Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 15

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Toure Murry, BC Luleå (2)
Murry stod för sin kanske bästa match under säsongen när hans Luleå besegrade Nässjö med klara 100-74. 31-åringen var ruskigt effektiv och satte sina totalt 30 poäng på mindre än 22 spelade minuter. Noteringen var tangerat säsongsbästa för Murry som snittar 16.3 poäng per match.

G: CJ Jackson, Köping Stars (3)
Det var med nöd och näppe som ett skade- och sjukdomsdrabbat Köping kunde ställa upp till kamp mot Norrköping, men trots att det blev förlust (87-80) så var Köping och framför allt 24-årige CJ Jackson med i matchen hela vägen in i mål. “CJ” var bäst på planen med bland annat 24 poäng, fem returer och fem assists.

F: Cole Welle, Umeå BSKT (1)
25-årige Welles insatser det gångna veckan imponerar och går inte obemärkt förbi. Visserligen dubbla förluster för Umeå, men Welle gjorde det ändå riktigt bra med två “dubbel-dubbel” som resultat; 21 poäng och tio returer mot Borås, följdes upp med 12+10 mot Jämtland i helgen.

F: Pierre Hampton, Jämtland Basket (1)
Det blev en knapp förlust för Jämtland i mötet med Södertälje, men 30-årige Hampton var det stora utropstecknet i matchen med en fin-fin “dubbel-dubbel” som resultat; 17 poäng och 13 returer blev facit för Jämtlandsforwarden.

C/F: William Gutenius, Borås Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. Tredje veckan i rad för Borås vikarierande lagkapten, som dessutom verkar ha hittat storformen lagom till att slutspelet ska dra igång. Mot Umeå satte 28-årige Gutenius inte bara 27 poäng (säsongens främsta notering), utan slet även ner sju returer och bokfördes för tre assists.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget