Fotograf: Bildbyrån

Inställd match i SBL Herr

Matchen mellan BC Luleå–Södertälje BBK som skulle ha spelats måndagen den 12 april ställs in.

Svenska Basketbollförbundet har i samråd med läkare beslutat att ställa in SBL-matchen den 12 april mellan BC Luleå–Södertälje BBK på grund av en positivt testad spelare i covid-19 i Södertälje. Läkare har satt laget i 48 timmars karantän vilket gör att matchen inte kan spelas.

– Det gäller att fortsätta ha tålamod och det är nånting man har pratat mycket om under säsongen – den här speciella säsongen – att tålamod är en viktig del och nu är det viktigare än någonsin. Hälsan är ju viktigast i allting det här och det är viktigt att vi tar ett ansvar för smittspridningen i hela Sverige, med tanke på att vi ska flyga upp till Luleå. Det är det rätta beslutet att ta, så är det, det går inte att riskera nånting i dessa tider, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs till klubbens hemsida.

Eftersom situationen har uppstått senare än 48 timmar innan uppkast tilldöms BC Luleå segern med 20-0.

Nu väntar en oviss tid för Södertälje innan onsdagens kommande uppföljningstest, men i dessa tider är det naturligtvis ett inte helt oväntat scenario.
– Det låter kanske konstigt, men det är nästan så att man har förberett sig på att sånt här kan hända, det är bra att vara förberedd sen tidigare. Och sen måste vi ju titta framåt och på ett sätt, att man inte riskerar att nåt slutspel inte blir av, att lagen smittas. Det skulle ju vara jättetråkigt, säger Ludwig Degernäs.

Nytt besked om Södertäljes hälsotillstånd väntas kunna ges på onsdag 14 april efter dess att ett nytt covid-19-test har tagits. Först därefter tas ett beslut gällande lagets sista grundseriematch mot Fryshuset Basket. Slutspelet inleds sedan onsdag 21 april.

Beslut Södertälje BBK 210411

Dela inlägget