Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Umeå BSKT vs Borås Basket

Tabellåttan Umeå BSKT får under tisdagskvällen besök av tredjeplacerade Borås Basket. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 6 april, kl 20.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Seger för Borås Basket ikväll och laget har säkrat tredjeplatsen i SBL. Mycket talar för att så kommer ske då laget vunnit säsongens tre tidigare möten med Umeå BSKT ganska så klart; 89-61, 98-76 och senast i början på mars 99-83. Borås tränare Henrik Svensson vill dock höja varningens finger:
– Det är alltid svårt i Umeå. De är väl förberedda och har (Guim) Exposito och (Nathan) Dawit som är två av ligans bästa spelare på sina positioner. För oss blir försvarsjobbet viktigt, dels på de två spelarna, men även på hela laget. Vi måste ha disciplin och energi under hela matchen.

Så här säger Umeå-tränaren Boris Balibrea till Västerbottens-Kuriren inför matchen:
– En konstig tid efter en vecka där det bara var en match efter att vi haft en period med flera täta matcher. Det har också varit lite si och så med våra träningar då Guim (Exposito) tvingats stå över en del, dessutom har Manne (Lundmark) fått kliva av söndagsträningen på grund av en stukad fot, så vi får se hur vi tar oss ut till den här matchen.
– Borås är ett topplag som säkert gärna vill avsluta grundserien bra med fler vinster. Jag tycker det är ligans bästa lag offensivt med fantastiska trepoängskyttar och bra balans med Davis och Gutenius inside. Vi får försöka anpassa oss till den här utmaningen som lär spelas i högt tempo, vi måste anpassa oss till det och svara med bra försvar och högprocentigt skytte om vi ska kunna tävla.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå har frågetecken för Guim Expositos medverkan.

Borås får tillbaka John Brändmark som missade matchen senast. Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson är långtidsskadade.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget