Fotograf: Robert Bjarnefeldt

Inför: Köping Stars vs Norrköping Dolphins

Det råder fortsatta frågetecken i spelartruppen när Köping Stars i sista hemmamatchen före SBL-slutspelet ställs mot Norrköping Dolphins. Köp hem och se matchen på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 6 april, kl 19.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Skador på Alexander Larsson och Ernests Kalve göra att de inte medverkar i tisdagskvällens möte med Norrköping Dolphins. Fyra (!) spelare har dessutom känt sig hängiga under påsken. Leonard Halling-Ibo och Erik Flood har coronatestats och väntar på svar, medan Michiel Petersen och Muorwell Kur Muorwel inte kommer till spel.
– Det ser väl inte så jätteljust ut. Vi hyser hopp om att Leonard kan medverka. Om inte kommer vi till match utan fyra av våra fem stora spelare, säger Köpings tränare Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Uppsättningen av guards är dock intakt, och Köping glädjer sig åt att Jonah Mathews återkommer i spel efter knäskadan.
– Jonah har testats med närkontakter under påskträningarna, och det har fungerat bra, säger ”Jotti”.

Men senaste veckornas skador och sjukdomar gör att Köping tvingas laborera rejält i spelpositionerna. Lagkaptenen Niklas Larsson får exempelvis en annan roll än sin vanliga position när han samtidigt blivit historisk i Köping. Niklas är den första Köping Stars-spelaren som uppnått 100 tävlingsmatcher (SBL- och cupmatcher) i Köpings linne. Den hundrade matchen var mot Borås Basket under fredagen. Stort grattis, Niklas.

Niklas Larsson är en viktig kugge i Köpings lagbygge – där coach “Jotti” i skade- och sjukdomstider tvingas tillämpa en annan typ av spel än vad laget hoppas leverera i SM-slutspelet. Förhoppningsvis är de stora spelarna tillbaka när slutspelet drar igång med första bortamatch onsdagen den 21 april.
– Men det blir ont om tid att få ihop vår spelplan, säger ”Jotti”.

Det mesta talar för att det blir dagens motståndare Norrköping Dolphins som Köping Stars får ta sig an i kvartsfinalen. Lagen har hittills mötts i tre SBL-matcher som alla slutat med segrar för Norrköping (87-79 och 94-86) samt senaste mötet, 100-101 (i Köping). Ingen har väl glömt den osannolika, galna dramatiken senast då Craig Victor II gav Köping ledningen med 100-98 i matchens sista sekund – men hur Norrköpings landslagsman Adam Ramstedt med 0,5 (!) sekunder kvar hann få iväg ett sista trepoängsskott och få det godkänt av domarna.

Norrköping Dolphins föll mot Jämtland Basket senast, och tränaren Mikko Riipinen är inte nöjd med lagets prestation.
– Det finns mycket vi vill förbättra inför den sista delen av säsongen. Vi måste ta varje chans vi har att utvecklas som grupp och lägga in nya saker inför slutspurten på säsongen, säger Riipinen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping saknar kvartetten Alexander Larsson, Ernests Kalve, Michiel Petersen och Muorwell Kur Muorwel.

Inga rapporter om några skador eller sjukdomar i Norrköping.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget