Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Södertälje BBK

En försmak av en kommande kvartsfinalserie? Ja, mycket talar för det när Umeå BSKT i kväll gästas av Södertälje BBK. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 30 mars, kl 20.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Slutspelet närmar sig med stormsteg och Södertälje har endast fem matcher kvar av grundserien. Den här veckan är det två matcher och först ut väntar Umeå på bortaplan under tisdagskvällen.

Södertälje kommer närmast från en vinst i helgen mot Köping med 86-74.
– Jag är nöjd med större delen av matchen mot Köping. Vi visade bra attityd och hade många som gjorde en bra match, det var många som delade på poängen och det brukar vara framgångsrikt för oss. Vi tappar i fokus i den tredje perioden och släpper in 32 poäng. Det måste vi ta med oss, att vi behöver hålla fokus i 40 minuter, det måste vi kräva av oss själva, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Södertälje ligger på andra plats i SBL, två poäng efter Norrköping som dock har tre matcher mer spelade. SBBK har fem matcher kvar av grundserien och vill så klart gärna kliva förbi Norrköping och knipa seriesegern i grundserien.
– Det är för tidigt att börja tänka på slutspelet utan för oss handlar det om att tänka nästa motståndare och nästa match. Vi behöver fortsätta att behålla fokus i det vi gör och utveckla vårt spel, säger Degernäs.

Under tisdagskvällen väntar nu Umeå för Södertälje. I de tre tidigare mötena den här säsongen har SBBK vunnit samtliga matcher mot åttondeplacerade Umeå.
– Umeå coachas av Boris Balibrea, en väldigt taktiskt duktig coach som förbereder sina lag bra. Vi kommer behöva vara redo för olika typ av defense. De kommer spela med hög intensitet och aggressivitet. Lyckas vi ha fokus och med vår erfarenhet hantera det taktiska som de slänger mot oss så kommer vi kunna få ett övertag, säger Degernäs.

Poängbäst i Umeå är den svenska landslagsspelaren Nathan Dawit som är tillbaka i Umeå efter ha varit borta i sju veckor på grund av skada. Han spelade i Umeås senaste match mot Fryshuset, en match som Umeå vann med 114-97. I matchen mot Fryshuset var det dock Guim Exposito som var poängbäst med 33 poäng.
– Defensivt blir det viktigt för oss att hantera deras duktiga pointguard Guim (Exposito) och självklart även Nathan Dawit. Alla vet hur bra Nathan är, han är en superskytt så vi får inte ge honom några öppna skott för då kan det gå fort, säger Ludwig Degernäs.

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå har nyligen fått tillbaka både Nathan Dawit och Cole Welle efter skada. Däremot står det nu klart att Jonathan Peleg missar resten av säsongen på grund av den fotskada han drog på sig i början av säsongen, en skada som ska åtgärdas med operation. Litet frågetecken finns för Guim Exposito som avstod måndagens träning.

Södertälje rapporterar inga skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget