Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 13

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Barra Njie, Fryshuset Basket (3)
Unge Njie går från klarhet till klarhet just nu och gör den ena storartade insatsen efter den andra i SBL. Under den gångna veckan inledde 20-åringen med bland annat 27 poäng mot Umeå, och följde sedan upp det med en “double-double” i fredags mot Luleå: 16 poäng och 13 assists.

G: Guim Exposito, Umeå BSKT (3)
27-årige Exposito och hans Umeå bjöd på publikfriande basket när Fryshuset slogs tillbaka i tisdags. En som verkligen visade hög klass i Umeå var lagets spanske stjärna med bland annat 33 poäng, åtta assists och fyra returer i protokollet.

F: Craig Victor II, Köping Stars (2)
Kvar sedan förra veckan. 26-årige Victor fick dra ett stort lass för sitt skadedrabbade Köping när laget ställdes mot Södertälje i helgen. Den amerikanske forwarden gjorde det dock riktigt bra, och blev bland annat matchens främste poängplockare med 29 poäng – hans klart högsta notering hittills under säsongen.

F: Axel Nordström, BC Luleå (2)
29-årige Nordström visade upp sin breda repertoar i BC Luleås segermatch mot Fryshuset i fredags, då ligakarriärens första (?) “triple-double” var ett faktum för den nyttige forwarden som bokfördes för: 22 poäng, tolv returer och tio assists på sina drygt 29 spelade minuter.

C/F: William Gutenius, Borås Basket (2)
Vikarierande lagkapten Gutenius stod för en av säsongens bästa insatser när hans Borås i lördags slog tillbaka Jämtland. 28-åringen hann med att spela 22 minuter innan han blev utfoulad, och på dessa minuter sköt han i bland annat 25 poäng och tog fyra returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget