Fotograf: Montage

Inför: Jämtland Basket vs Norrköping Dolphins

Måndagar brukar betyda SBL-basket på SVT och i kväll är inget undantag då Jämtland Basket-Norrköping Dolphins stundar. Matchen ser du på SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 29 mars, kl 19.34
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SVT Play
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins har nu bara tre matcher kvar av säsongens grundserie där Jämtland Basket är först ut att möta följt av Köping Stars borta och Nässjö Basket hemma.

Rent teoretiskt är läget så att Norrköping, som inte kan bli sämre än tvåa, torde sluta på en andra plats efter Södertälje BBK som ligger två poäng efter, men har två matcher färre spelade plus fördel i inbördes möten och då är det högst sannolikt att Norrköping motståndare i kvartsfinalen blir Köping.

Måndagens match mot Jämtland blir den fjärde och sista mellan lagen i säsongens grundserie, där Norrköping har två vinster, en hemma och en borta, medan Jämtland vann senast i slutet av januari i Stadium Arena. För Norrköpings del har det här varit välkomna dagar för återhämtning, rehab och träning sedan man avslutat den intensiva perioden i och med mötet mot BC Luleå.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad blir viktigt att tänka på när ni möter just Jämtland?
– Dom är ett stort lag med mycket rutin. Så vi kommer behöva jobba hårt på returerna och på försvaret nära korgen. Vi behöver matcha deras storlek med snabbhet och kreativitet. Vi måste vara aggressiva och få upp tempot på matchen.

Hur går tankarna så här i slutspurten när placeringarna för lagen i tabellen börjar sätta sig?
– Självklart följer vi utvecklingen på alla resultet men det är också viktigt att kunna lägga fullt fokus på nästa match hela tiden. Vi har mycket vi vill förbättra och jobba på.

Jämtland spelade så sent som i lördagskväll borta mot Borås Basket och föll med 102-93. Så här går Jämtland-tränaren Adnan Chuks tankar inför kvällen:
– Det kommer se ut så här i slutspelet så det är bara att försöka använda alla timmar fram till uppkast på måndag kväll till vila, återhämtning och förberedelser. Vi kommer att försöka använda alla tillfällen till förbättringar inför slutspelet och Norrköping är förstås en utmanande uppgift, säger Chuk.

Serieledarna Norrköping har överraskat de flesta den här säsongen och slåss med Södertälje om seriesegern. Östgötarna har ett komplett spelarmaterial och fick ett djup på insidepositionen efter rekryteringen av kraftpaketet Tyler Flack straxt innan transferfönstret stängde.

Matchen mot Norrköping är den sista innan påsk och Jämtland har sedan tre matcher kvar innan SBL-slutspelet drar igång onsdag 21 april.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Norrköping har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget