Fotograf: Dan Sederowsky / Köping Stars

Inför: Köping Stars vs Södertälje BBK

Södertälje BBK jagar serieseger i SBL och ställs under lördagen mot ett Köping Stars som räknar med att kunna ge bortalaget en rejäl fajt om segern. Matchen ser du självklart bäst på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 KÖPING STARS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 27 mars, kl 16.04
🏠 Karlbergshallen, Köping
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under lördagseftermiddagen spelar Södertälje BBK sin fjärde och sista match mot Köping Stars i grundserien, den här gången i Karlbergshallen. En titt i tabellen gör gällande att tabelltvåan SBBK fortfarande konkurrerar med Norrköping Dolphins om förstaplatsen, men också att Borås aspirerar på andraplatsen. Köping ligger på sjunde plats, med åtta poäng upp till Nässjö.

I lagens tidigare möten under säsongen har Södertälje dragit det längsta strået, även om det inte har varit några självklara segrar. I och med Köpings senaste nyförvärv, den amerikanske guarden Jonah Mathews, består truppen av totalt fyra importer, varav tre är amerikaner och en lett (Ernests Kalve). Cleveland Alan Jackson (C.J.) är en tongivande guard med förmåga att skapa mycket åt sina medspelare, däribland den 205 centimeter långe forwarden Craig Victor II, rutinerade Niklas Larsson och den före detta SBBK-spelaren Alexander Larsson.

I sin senaste match visade Södertälje karaktär genom att besegra Borås Basket med två poäng på bortaplan, i och med att Trevin Parks satte en trea i matchens slutsekund. Segern var viktig med tanke på läget i tabellen, men också för att slipa förmågan att stänga jämna matcher mot topplagen, inte minst inför slutspelet. Som bonus fick Parks också chansen att visa att han är en av dem i laget som kan anförtros en sådan uppgift och göra det med bravur.

För Södertälje återstår nu sex matcher i grundserien och för Köping fem – matchen i dag inräknad. Slutspelet närmar sig och högsta prioritet just nu är att genomföra de återstående grundseriematcherna så bra och fokuserat som möjligt, och därmed skaffa sig bästa möjliga utgångsläge när kvartsfinalerna inleds i slutet av april.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Köping har stora problem med skador till dagens match då Alexander Larsson och Michiel Petersen samt knäskadade guarden Jonah Mathews saknas. Frågetecken finns för lagkapten Niklas Larsson som ådrog sig en smäll mot huvudet i matchen mot Jämtland tidigare i veckan.

Södertälje har inte rapporterat om några skador eller sjukdomar.

LÄS MER HÄR: 🔗
Köpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget