Fotograf: Montage

Inför: Umeå BSKT vs Fryshuset Basket

Fryshuset Baskets enda seger hittills under säsongen kom mot Umeå BSKT på bortaplan. Under tisdagskvällen möts lagen igen – i Västerbotten. Matchen ser du som alltid bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 23 mars, kl 20.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det är två lag med svag form som ställs mot varandra under tisdagskvällen där åttondeplacerade Umeå har spelat ihop tio poäng så här långt. Ligajumbon Fryshuset står på två poäng – där enda segern kom mot just Umeå på bortaplan i början på december. Läge för en ny skalp för nykomlingen i kväll? Hursomhelst är Umeå förberedda på en tuff match.
– Fryshuset är ett trixigt lag med många ändringar i truppen på slutet, de blir bättre och bättre och har i senaste matcherna tävlat bra och länge mot både Norrköping och Borås. Fryshuset spelar fysiskt och vi behöver spela en solid match för att vinna, säger Umeå-tränaren Boris Balibrea till VK:s basketblogg.

Plus i kanten för Umeå är att både Nathan Dawit (vadmuskel) och Cole Welle (hand) ska kunna äntra planen och vara med under slutet av grundserien, kanske är de bägge tillbaka i spel redan i kväll.
– Nate och Cole blir bättre för varje dag i träning och vi hoppas och räknar med att de kunna vara med och spela även om de inte är 100 procent, säger Balibrea.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå får eventuella tillbaka Nathan Dawit och Cole Welle efter skada.

Inga rapporter om några skador eller sjukdomar i Fryshuset.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget