Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Nässjö Basket

Det är full omgång i SBL ikväll och den riktigt intressanta matchen hittar vi i Östersunds Sporthall där Jämtland Basket möter Nässjö Basket. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 19 mars, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Mycket står på spel under fredagskvällen när Jämtland får besök av Nässjö. Lagen ligger jämsides i den täta mittendelen av årets SBL med 14 segrar vardera.

Nässjö har vunnit två och de tre tidigare mötena och har fyra pluspoäng i den inbördes poängskillnaden. Jämtland behöver dels vinna och då gärna med fem poäng eller mer. Seger skulle innebär att jakten mot fjärde platsen och hemmaplansfavör i slutspelet fortfarande finns inom räckhåll.

Jämtland får till fredagen tillbaka formstarke lagkaptenen RT Guinn som fick sin tre son tidigare veckan. Det skulle innebära att Jämtland mönstrar fullt lag för första gången sedan Aleksa Solevic inträde.

Nässjö, som inledde säsongen strålande med ett aggressivt och intensivt spel, har efter en tyngre period nu två vinster (mot Fryshuset och Köping) de senaste omgångarna. Laget är djupt och vill liksom Jämtland använda många spelare för att upprätthålla högt tempo matchen igenom.

Jämtland fick efter dubbla förlängningar uppe i Luleå förra veckan till slut ge sig, men matchen gav ändå förhoppningar om att laget är på rätt väg. Veckans träningar har sett bra ut och det är ett laddat hemmalag som kliver ut på parketten ikväll.
– Ja, det är känslan. Det har sett bra ut under veckan och vi ser fram emot matchen. Närkampsspelet blir viktigt mot Nässjö – vi behöver fightas igenom screens, blockera ut och ta hand om ”lösa” bollar – och kommunicera med varandra med hög insats och fokusering. Vi är till vår fördel om det är vi som sätter tempot och kommer till högprocentiga avslut. Det innebär inte att vi inte vill spela i ett högt tempo, utan snarare tvärt om. När vårt försvarsspel fungerar som bäst vill vi alltid vända spelet snabbt och se om det här enkla avslutet finns redan tidigt i anfallet, säger Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland rapporterar inga skador eller sjukdomar. Lagkapten RT Guinn är tillbaka efter att ha missat den senaste matchen mot Luleå för en vecka sedan.

Nässjö ser också ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget