Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: BC Luleå vs Köping Stars

Det är ett formstarkt BC Luleå som under fredagen hälsar Köping Stars välkomna till Norrbotten. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 19 mars, kl 18.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Fyra av de fem senaste matcherna har slutat med seger för BC Luleå. Luleå-laget jagar fortfarande tredje plats i SBL och känslan i laget är god. Det vittnar BC Luleå-kaptenen Tim Kearney om.
– Absolut. Vi hade en rolig match i måndags mot Umeå där många fick komma in och göra poäng. Det var många som levererade vilket alltid är kul, säger Tim Kearney.

Under fredagen väntar ännu en match hemma i Luleå Energi Arena. BC Luleå tar emot Köping Stars. Ett lag som man vunnit två av tre matcher mot hittills den här säsongen.

Köping ligger för närvarande på sjunde plats i serien och har ett facit på nio vinster och 16 förluster. Men det finns onekligen kapacitet i laget som bland annat innehåller av landslagsmannen Niklas Larsson och den amerikanska importtrion C.J. Jackson, Jonah Mathews och Craig Victor.
– Det är lite lurigt. Köping har haft blandade resultat den senaste tiden så jag tror att de kommer komma väldigt taggade. Det gäller att vi är redo, säger Kearney.

Vad ska vi se upp med hos Köping?
– Många bra spelare och skyttar. Niklas (Larsson) som har spelat med oss här uppe. Det finns många som kan göra poäng och vi behöver vara redo att spela försvar på många positioner.

För BC Luleås egen del handlar mycket om att man ska spela med högt tempo och med mycket energi matchen igenom.
– Vi behöver vara redo och att vi kan vår gameplan. Men det viktigaste är att vi spelar hårt och att vi spelar vårt spel. Att vi styr matchen dit vi vill egentligen – vi vill spela fort och ha roligt.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå ser ut att ställa upp med bästa möjliga lag.

Köping reser till Luleå utan Alexander Larsson och Michiel Petersen. Dessutom är nyförvärvet Erik Flood inte med på resan norrut.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget