Fotograf: Montage

Fans kan rösta fram SBL-pris

För första gången någonsin kommer fans att kunna vara med och påverka vilka som får säsongens utmärkelser i SBL Herr. 25% av rösterna kommer från publik röstning.

Utmärkelserna för SBL Herr administreras och delas ut av Svenska Basketbollförbundet varje år. Från att ha delats ut av en jury övergick processen år 2016 till en omröstning bland media, lagkaptener och coacher. Nu läggs även supportrar till skaran som kan vara med och påverka var priserna hamnar. Röstningen startar den sista veckan av grundserien och avslutas två dagar efter att den sista grundseriematchen är spelad.
– Det blir en perfekt temperaturhöjare inför slutspelet, och det blir även spännande att se om fansen tycker likadant som aktiva och media eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, ligakoordinator för SBL Herr.

Fansens röst utgör 25% av det totala röstantalet där övriga 75% ligger kvar hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener. Utmärkelserna kommer att delas ut under slutspelets gång. I år kommer inte priset “årets matcharrangör” att delas ut på grund av uppenbara skäl.

Röstningen öppnar måndagen den 12 april och pågår till och med måndagen den 19 april.

Mer information om hur du går tillväga för att rösta kommer när det börjar närma sig.

Dela inlägget