Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Södertälje BBK vs Norrköping Dolphins

Oj, vilken match som stundar i kväll. En ren seriefinal mellan SBL:s två topplag – Södertälje BBK och Norrköping Dolphins. Matchen ser du bäst på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 SÖDERTÄLJE BBK 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 16 mars, kl 19.04
🏠 Täljehallen, Södertälje
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Under tisdagskvällen möts tabelltvåan Södertälje BBK och serieledaren Norrköping Dolphins i Täljehallen. I lagens tre tidigare möten har Södertälje vunnit två gånger och Norrköping en, så frågan är om gästerna utjämnar eller om SBBK skaffar sig en inbördes fördel inför slutspelet som startar om en dryg månad.

Båda lagen kommer till spel stärkta av en respektive vinst: Norrköping besegrade Borås Basket med 108-89 i lördags och Södertälje hade inga problem att avfärda Fryshuset Basket med 90-53 i fredags.
– Jag tycker att det var en stabil insats av spelarna och att vi kontrollerade tempot bra. Skönt med vinst, men också så ser vi fram emot matchen i morgon (läs tisdag) mot ett starkt Norrköping. Det ska bli en kul och inspirerade match, det är den del av säsongen där det här kan kallas för en seriefinal, det tycker jag, säger Södertälje-tränaren Ludwig Degernäs.

Kvällens match kan inte bli annat än spännande mellan två så pass formstarka lag. Norrköping har endast förlorat sex av sina 27 spelade matcher och Södertälje fem av 24.
– Jag tror att det ligger väl i Norrköpings kultur att vilja vara med där i toppen. Det är väl precis som i SBBK:s kultur, det är klubbar som vill vara med och fajtas där uppe och det visar de i år, att de har lagt en bra budget på laget och verkligen satsar, säger Degernäs och fortsätter om motståndarlaget:
– Jag tycker om speciellt hur de har satt ihop laget, med Adam Ramstedt och Tim (Schüberg) som bärande spelare, två smarta spelare som är rutinerade och har spelat på en hög nivå väldigt länge. Sen (Felix) Terins, har verkligen tagit ett till kliv i år i sin utveckling. Sen så har de fyra amerikaner, vi får inte glömma bort det. De har ett lag med många utländska spelare också och värvade in (Tyler) Flack här nu på deadline, så de har ju stärkt upp laget ytterligare inför slutdelarna av säsongen. Det är ett lag med många hot.

Mot ett så pass rutinerat och mångsidigt lag som Norrköping menar Ludwig Degernäs att tempot blir ett av hans lags viktigaste fokusområden:
– Först och främst är det viktigt att vi står på golvet defensivt, vi har inte råd att de springer golvet upp och ner. De vill ha bra tempo, ta snabba skott i anfall och det måste vi se till att det blir en fem mot fem-match. Om vi kontrollerar tempot defensivt så tycker jag om våra chanser. Vi har visat att när vi kontrollerar tempot både defensivt och offensivt så är vi svåra att slå. Det självförtroendet vi har i gruppen är viktigt att vi tar fram i morgon om vi ska vinna. Vi ska ha ett fullt lag nu till matchen på tisdag, det är skönt att alla är med nu i seriefinalen. Vi behöver alla spelare redo.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Södertälje väntas ställa upp med fullt manskap.

Norrköping fick tillbaka Kamau Stokes senast, spelade dock bara 14 minuter, återstår att se hur mycket han kan spela i kväll.

LÄS MER HÄR: 🔗
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget