Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 11

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Felix Terins, Norrköping Dolphins (3)
Kvar sedan förra veckan. Vilken form blott 22-årige Terins är i just nu. När Norrköping vann helgens toppmöte mot Borås så var det Terins som var en av Norrköpings mest lysande stjärnor med bland annat 26 poäng, sju returer och fyra assists i protokollet.

G: Daniel Hansson, BC Luleå (2)
Frågan är om inte 24-årige Hansson gjorde sin bästa match någonsin för BC Luleå i fredags? Klart är i alla fall att Hansson fick stort förtroende (spelade 43 minuter) och levererade en högoktanig insats; 23 poäng och sex returer.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (5)
25-årige Larrier imponerade stort under den förra veckan med två riktigt bra insatser mot först Umeå och sedan Borås. Mot Umeå i onsdags satte 25-åringen hela 32 poäng, då ska man veta att han endast spelade knappt 23 minuter. I lördagens segermatch mot Borås blev det bland annat 27 poäng.

F: Craig Lecesne, Nässjö Basket (2)
23-årige Lecesne går mot en riktigt fin säsong och tillhör toppskiktet i SBL både vad gäller antalet poäng och returer. När Nässjö besegrade Umeå i fredags så satte Lecesne 19 poäng och noterades för sju returer, anmärkningsvärt var att han redan i halvtid hade skjutit i 17.

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (7)
Jämtland åkte på en tung förlust i fredags när laget gästade Luleå och föll efter två förlängningsperioder. En som dock gjorde en riktigt fin insats i Östersundslaget var 22-årige Langevine, som förutom elva poäng framåt slet ner hela 21 returer, vilket är säsongens klart högsta siffra i SBL.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget