Fotograf: Montage

Inför: Nässjö Basket vs Umeå BSKT

När Nässjö Basket under fredagskvällen gästas av Umeå BSKT så arrangerar hemmalaget en så kallad digital sponsormatch. Fritt fram alltså att se matchen gratis på SBL Play – uppkast klockan 19.04!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 UMEÅ BSKT
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 12 mars, kl 19.04
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Så sent som i onsdags spelade Umeå match i SBL mot serieledande Norrköping Dolphins på bortaplan. Norrköping visade snabbt varför de är serieledare och kunde vinna de första tre perioderna klar, innan Umeå ryckte upp sig och vann den sista perioden. Vinsten i sista perioden räckte dessvärre inte och Umeå fick resa vidare till Nässjö tomhänta. Slutresultat 86–68. Fredagens motståndare, Nässjö Basket, kommer senast från ett möte mot Södertälje BBK. Nässjö fick det svårt mot ligatvåan och förlorade med klara 98-79.

Senast Nässjö och Umeå möttes var i januari. Då vann Umeå med resultatet 93–82. Inför kvällens match placerar sig Umeå på en åttondeplats och Nässjö på en sjätteplats i tabellen. Umeå siktar nu på att plocka hem två nya poäng i fredagens bortamatch, även om det blir riktigt, riktigt tufft då skadelistan börjar bli lång.
– Vi får se vilket lag vi kan få ihop, men de som kan spela kommer att fajtas hårt och göra sitt bästa, säger Umeås tränare Boris Balibrea till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Nässjö är ett riktigt tufft lag, den goda saken är att vi kunnat tävla bra med dem i de tre tidigare mötena, så vi hoppas kunna fortsätta på den linjen. Även om vi saknar stora spelare ska vi försöka ägna uppmärksamhet åt Dartaye Ruffin, men Nässjö har även bra skyttar som inte får glömmas bort, så det gäller att jobba hårt och ha genomgående solitt försvar.

Så här går Nässjö-tränaren Joakim Källmans tankar inför kvällens match:
– Äntligen hemmamatch igen efter en månad av landslagsuppehåll och två tuffa bortamatcher mot Borås och Södertälje. Dagens motståndare Umeå kommer högst troligt till spel med ett sargat lag, då man mötte Norrköping på bortaplan i onsdags så saknades tre viktiga spelare i rotationen och även fick Jonathan Peleg skadad under matchen. För oss blir det viktigt att komma ut med maximal intensitet i början av matchen och sätta prägeln direkt. Vi vet att vi har ett fysiskt övertag mot Umeå och matchen måste spelas på våra villkor för att vi ska vinna.
– Nyckelspelaren i Umeå är definitivt Gium Exposito, han är i riktigt fin form och så sent som i lördags gjorde han 32 poäng mot Köping när Umeå pressade Köping in i slutminuterna. Det är viktigt att vi tar ett kollektivt ansvar att försöka stoppa Exposito och hans offensiva produktion. Med lite tyngre resultat under de senaste sex matcherna så är vi redo att gå in i slutskedet av serien och knipa lite vinster inför slutspelet. Men som klyschan lyder så är det en match i taget som är nyckeln, och först ut blir att knipa en seger mot Umeå.

Text: Daniel Arnkvist (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Nässjö ser att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Umeås skadelista är diger inför matchen i kväll: Nathan Dawit, Germain Jordan, Cole Welle, Jonathan Peleg, Oliver Gehrke och Nils Botold saknas alla.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget