Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 10

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Felix Terins, Norrköping Dolphins (2)
Det bjöds på stor dramatik när Norrköping slog Köping med 101-100 i tisdags, och en som till stor del låg bakom Norrköpings bortaseger var 22-årige Terins som sköt i hela 29 poäng (tangerat säsongsrekord) – på mindre än 30 minuters speltid.

G: Guim Exposito, Umeå BSKT (2)
26-årige Exposito gjorde en av sina klart bästa matcher för säsongen i lördags när Köping kom på besök. Det blev visserligen knapp förlust för Expositos Umeå, men 26-åringen levererade stort med bland annat 32 poäng och sju assists i protokollet.

F: Sebastian Forsling, Fryshuset Basket (1)
18-årige Forslings debut för Fryshuset i fredags mot Jämtland skojar man inte bort. Nyförvärvet från RIG Mark i Superettan tog för sig rejält och redan i halvtid hade han skjutit i sina 17 poäng – imponerande. Till slut blev det 17 poäng och elva returer för Forsling som spelade drygt 26 minuter.

F: Pierre Hampton, Jämtland Basket (1)
29-årige Hampton har precis som hela Jämtland blandat och gett en hel del hittills under säsongen, men kanske har det vänt nu? Hampton stod i alla fall för sina två bästa matcher för säsongen i helgens dubbelmöte med Fryshuset. Först bland annat 23 poäng och åtta returer i fredags, och sedan 20+4 i söndagens retur.

C/F: DeAndre Davis, Borås Basket (4)
Kvar sedan förra veckan. 26-årige Davis fortsätter leverera den ena fina insatsen efter den andra just nu. När Borås tog sjätte raka segern mot Umeå så stod Davis för 27 poäng och åtta returer på endast 24 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget