Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Borås Basket vs BC Luleå

Vi får en riktigt härlig inledning på basketveckan när SVT sänder det stekheta mötet mellan Borås Basket-BC Luleå. Matchen ser du gratis på SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 BORÅS BASKET 🆚 BC LULEÅ
🏆 SBL Herr
📆 Måndag 8 mars, kl 19.34
🏠 Boråshallen, Borås
📺 SVT Play
💻 Livestatistik

Både BC Luleå och Borås Basket har sex vinster och fyra förluster de senaste tio matcherna. Borås ligger på tredje plats. BC Luleå på fjärde plats. Och under måndagen möts lagen i Boråshallen i en SVT-sänd match.
– Det blir kul! En bra fight och det brukar vara riktigt tuffa uppgifter där nere i Borås. Det finns ingenting som tyder på att det ska bli annorlunda den här gången. Det här ser vi fram emot, säger BC Luleås tränare Peter Öqvist.

Under säsongens tre tidigare möten har BC Luleå vunnit två och förlorat en match mot Borås. Allra senast vann Luleålaget på hemmaplan trots att Borås-guarden Avery Woodson var stekhet och öste i 39 poäng.

För att Peter Öqvists mannar ska kunna vinna under måndagen krävs en stark insats både i defensiven och returtagningen.
– Vi behöver vara bra defensivt. De har många skyttar och scorers som har förmågan att sträcka golvet. (Avery) Woodson tog fart oerhört mot oss senast och blev riktigt, riktigt het. Men vi vet att det är svårare än att bara sätta stopp där, säger Öqvist.

Tränare Öqvist vittnar om en god känsla i laget. Inte minst med tanke på de två senaste segrarna mot serieledande Södertälje BBK och Jämtland Basket.
– Känslan är bra. Det är klart att sådana vinster ger självförtroende. Samtidigt vet vi också att det är vår returtagning och defensiv som har lett till dem. Vi vet även att vi inte varit perfekta i det – det finns jobb kvar att göra. Men gruppen ligger riktigt bra till mentalt faktiskt.

På sistone har BC Luleå adderat amerikanen Tristin Walley samt nigerianen Tope Arikawe. Två spelare som gör Luleålaget både spetsigare och bredare.
– Dels så är det två riktigt sköna personer som vi fått in i gänget. Det ger oss energi. Sen är det också size, rörlighet och två kompetenta basketspelare som har kommit. Vi blir både djupare och spetsigare med dem, säger Öqvist.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Borås väntas ställa upp med ordinarie lag. Notera långtidsskador på Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson.

Luleå saknade Toure Murry senast. Murry är kvar i USA i väntan på att bli pappa.

📹 Klicka här för att se matchen på SVT Play! 📹

LÄS MER HÄR: 🔗
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget