Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Fryshuset Basket

SBL-veckan ska avslutas och vi gör det med helgens andra möte mellan Jämtland Basket-Fryshuset Basket. Matchen ser du bäst live på SBL Play – uppkast klockan 14.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Söndag 7 mars, kl 14.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Det blev en oväntad jämn tillställning när Fryshuset kom på besök under fredagskvällen. Fryshuset är i Östersund för dubbla matcher i helgen (fredag och söndag). Jämtland är på förhand storfavoriter, men fredagens match var jämn tills fem minuter kvar då hemmalaget äntligen kunde dra i väg till seger med 93-80.

Det unga Fryshuset visade ingen respekt för de både tyngre och äldre motståndet under första halvan av matchen. Chockartade 50 insläppta poäng i halvtid för det andras solida Jämtlandsförsvaret var inget som man såg komma. Hemmalaget hade fullt upp att hänga med och det kändes nästan som underläget med fem poäng (45-50) i halvtid var i underkant.

Fryshuset har precis plockat upp två spelare födda 2002 från RIG Mark (Sebastian Forsling och Romeo Myrthil) i Superettan. 211-centimeter Forsling var makalöst effektiv i första halvlek med 17 poäng och 8 returer. Guarden Barra Njie är en annan spännande spelare som hade framgång i attackspelet mot ett för dagen något stillastående hemmaförsvar.

Jämtland gjorde egentligen ingen dålig match. Distansskyttet kunde vara bättre men endast åtta turnovers visar på att det inte var något slarvigt spel utan man kan konstatera att Fryshuset gjorde en riktigt bra match.

I Jämtland var trion Cyril Langevine, Pierre Hampton och formstarke RT Guinn framträdande offensivt där alla gjorde över 20 poäng vardera. Debuterande Aleksa Solevic såg stabil ut och var nära en ”tripple-double” med åtta poäng, åtta returer och nio assist. Samspelet mellan RT och Aleksa var imponerade inte minst med tanke på att de båda träffades för en vecka sedan och tränat två gånger tillsammans.

Båda coacherna använde många spelare under matchen och Fryshuset mixade olika typer av försvar för att störa hemmalaget. Jämtland gjorde ett första ryck direkt i sista kvarten, men gästerna bet sig fast och det var inte förrän sista fem minuterna som hemmasegern kunde säkras.
– Att släppa in 50 poäng i en första halvlek på hemmaplan är aldrig bra. Jag kan ärligt talat säga att vi var chockade hur bra Fryshuset spelade. Vi borde ha vetat bättre efter att ha mött dem två gånger. Men till slut hittade vi vår rytm. Vi behöver komma ut med mer energi och intensitet från start på söndag, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtland vilade Tavrion Dawson och Zach Lewis i fredagens match, men kan eventuellt vara tillbaka idag.

Fryshuset är i Östersund utan bland annat Elias Desport.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget