Fotograf: Robert Bjarnefeldt / bjarnefeldtphotography.com

Inför: Umeå BSKT vs Köping Stars

Det är två lag med svaga formkurvor som ställs mot varandra under lördagen när Umeå BSKT hälsar Köping Stars välkomna till Västerbotten. Matchen ser du bäst live på SBL Play – uppkast klockan 16.04!

🏀 UMEÅ BSKT 🆚 KÖPING STARS
🏆 SBL Herr
📆 Lördag 6 mars, kl 16.04
🏠 Umeå Energi Arena, Umeå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Umeå kommer senast från en förlust mot Borås Basket (99-83). Lagets försvarsspel kunde inte hålla emot motståndarna och Borås kunde därmed plocka hem sin sjätte raka seger. Köping kommer från ett möte mot Norrköping Dolphins där laget snubblade på mållinjen. Basketdramatiken utspelade sig på en enda sekund. Köping lägger bollen i korgen på slutsekunden vilket tydde på en seger med 100-98. Däremot på de 0,5 sekunder som är kvar av matchen lyckas Norrköping få iväg ett sista skott som blir en trea för seger. Slutresultat 100-101.

Sist Umeå och Köping möttes var för en månad sedan. Då vann Umeå på hemmaplan med 105-102. De två mötena som spelats i Köping har Köping vunnit med klara 90-63 och 97-77. Inför eftermiddagens möte ligger de två lagen bredvid varandra i tabellen, Köping på en sjunde plats och Umeå på åttonde plats.

Inför mötet pratar vi med Umeås assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda. Hon berättar att det tighta matchandet innebär att laget snabbt måste glömma förlusten mot Borås och istället fokusera på nästa match:
– Vi har fokuserat på Köping på träningarna och inte på Borås-matchen. Det är få dagar mellan matcherna så det gäller att ställa om snabbt.

Muzito-Bagenda fortsätter att berätta vad som kommer att krävas för att kamma hem två poäng mot Köping:
– Köping är ett bra lag med en bred trupp, så vi måste vara fokuserade i försvaret och styra så mycket som möjligt. Om vi kan ta kontroll och påverka vilka avslut de har i sitt anfall så kommer det bli en spännande match.

Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson (Umeå BSKT)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Umeå saknar fortsatt Germain Jordan och Nathan Dawit.

Köping får tillbaka Jonah Mathews som inte spelade mot Norrköping senast.

LÄS MER HÄR: 🔗
Umeås hemsida inför matchen
Köpings hemsida inför matchen

Dela inlägget