Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Jämtland Basket vs Fryshuset Basket

Under fredagen väntar den första av helgens två matcher mellan Jämtland Basket-Fryshuset Basket. Matchen ser du som alltid bäst live på SBL Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 JÄMTLAND BASKET 🆚 FRYSHUSET BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 5 mars, kl 20.04
🏠 Östersunds Sporthall, Östersund
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Jämtland ska försöka studsa tillbaka efter förlusten mot BC Luleå (86-73) tidigare i veckan. På förhand kan det finnas goda möjligheter till det då det är SBL-jumbon Fryshuset som kommer till Östersund för dubbla matcher – fredag och söndag.

Det är den flyttade matchen i januari då Jämtland tvingades flytta matcher på grund av Covid-karantän som är förlagd till söndagen vilket ger en sammanhängande resa för Stockholmsklubben då ordinarie Jämtlandsmötet spelas i kväll fredag.

I Jämtland gör pointguarden Aleksa Solevic debut och premiären blir mot just hans gamla klubb då Fryshuset står för motståndet. Solevic ska med sin snabbhet med och utan boll kunna ge Jämtland ytterligare en dimension i spelet och bidra dels till att bollen förflyttas snabbare upp i anfallet och att motståndarnas snabba bakplansspelare inte får samma utrymme. De fåtal träningar som Solevic har fått med sina nya lagkamrater har gett positiva indikationer.
– Aleksa har varit med förr, kommit snabbt in i både laget och vår spelidé. Sedan kommer det förstås bli ännu bättre med några fler träningspass. Att han är snabb och spelskicklig var ingen överraskning för oss, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtland besegrade Fryshuset borta relativt enkelt nere i Stockholm förra veckan (101-73) och är förstås stora favoriter i fredagens match.
– Det är möjligt men det ska spelas om det och vi tar inget för givet. Vi kommer från en förlust (mot Luleå) senast och vi har lyckats ta förlusterna på rätt sätt så här långt. Räknar med att vi kommer ut laddade med mycket kommunikation i försvaret och att vi är aktiva, säger Adnan Chuk.

Text: Jämtland Basket

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Jämtlands nyförvärv Aleksa Solevic gör debut i kväll.

Fryshuset har förstärkt truppen med Romeo Myrthil och Sebastian Forsling som båda närmast kommer från RIG Mark i Superettan.

LÄS MER HÄR: 🔗
Jämtlands hemsida inför matchen
Fryshusets hemsida inför matchen

Dela inlägget