Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Inför: BC Luleå vs Jämtland Basket

BC Luleå hälsar under tisdagen Jämtland Basket välkomna till Norrbotten för första gången den här säsongen. Matchen köper du hem och ser bäst live på SBL Play – uppkast klockan 18.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 JÄMTLAND BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Tisdag 2 mars, kl 18.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBL Play
💻 Livestatistik

Tristin Walley debuterade i fredags när BC Luleå tog emot Södertälje BBK. Det blev succé i dubbel bemärkelse. Vinst för BC Luleå – och stormatch av Walley som svarade för 19 poäng och 12 returer.
– Det var bra. Vi jobbade hårt allihopa och det var en fantastisk lagseger. Men vi ska inte fastna för länge vid den matchen utan bygga vidare från den och se fram emot nästa, säger Tristin Walley.

Vad tycker du om din egen prestation?
– Jag tycker att det gick ganska bra. Jag har fortfarande mycket mer som jag kan bidra till laget med. Men nu har jag gjort min första match och det är bara att fortsätta köra.

Under tisdagen är det dags för nästa tuffa uppgift i Luleå Energi Arena. Då kommer Jämtland Basket på besök. Ett lag som man mött två gånger hittills under säsongen vilket resulterat i en vinst och en förlust. Och för att BC Luleå ska kunna vinna under tisdagen krävs det att man lyckas ta returer och komma iväg på snabba uppspel.
– Jag vet att vi inte kan låta dem kontrollera tempot. Det är något som coach verkligen har pratat om. De får inte kontrollera vad vi gör – vi måste fortsätta att springa. De är ett stort lag så vi behöver se till att vi tar returer och springa mycket, säger han.

Finns det något som vi kan göra bättre från förra matchen?
– Det finns alltid något att förbättra från varje match. Vi gjorde en bra defensiv insats senast och genomförde det vi skulle göra i anfall. Men som sagt; vi kan hitta något att göra bättre.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleå ser ut att kunna ställa upp med ordinarie lag.

Jämtlands senaste nyförvärv Aleksa Solevic är ännu inte spelklar. John Pålsson spelar med stor sannolikhet inte.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget