Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 9

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Barra Njie, Fryshuset Basket (2)
Blott 20-årige Njie som varit något av en sensation i Fryshuset under de sju matcher han spelat, var inte alltför långt ifrån en “trippel-dubbel” i fredagens match mot Jämtland. Till slut lämnade 20-åringen planen med fina raden: 19 poäng, åtta returer och sju assists.

G: Avery Woodson, Borås Basket (2)
27-årige Woodson gjorde en riktigt grym match mot Nässjö i lördags när Borås vann med klara 101-78. 27-åringen satte totalt 28 poäng, varav hela 24 av dessa kom under den första halvleken (!). Woodson ligger på tionde plats i SBL:s poängliga med ett snitt på 15.9 poäng per match.

F: Tristin Walley, BC Luleå (1)
I första matchen för sin nya klubb BC Luleå blev det succé direkt för 25-årige Walley som levererade fina 19 poäng och tolv returer på 35 minuter mot Södertälje, vilket han också belönas för i och med den mycket välförtjänta platsen i veckans lag.

F: Axel Nordström, BC Luleå (1)
Dubbelt Luleå i veckans lag och det går inte bortse från 29-årige Nordströms riktigt starka match i segern mot Södertälje, där 29-åringen inte bara satte 15 poäng, utan även slet ner hela 16 returer.

C/F: DeAndre Davis, Borås Basket (3)
26-årige Davis gör mycket av jobbet i det dolda, men han är tveklöst en viktig kugge i årets Borås vilket han också visar i match efter match. Mot Nässjö i lördags blev det en ny stabil insats från amerikanen, med bland annat 13 poäng och åtta returer i protokollet.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget