Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: BC Luleå vs Södertälje BBK

Omstart i SBL med en mycket intressant match direkt. Då siktar BC Luleå på tredje gången gillt mot Södertälje BBK. Matchen ser du som vanligt bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 BC LULEÅ 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 26 februari, kl 18.04
🏠 Luleå Energi Arena, Luleå
📺 SBLPlay.se
💻 Livestatistik

Landslagsuppehållet är över. Och de senaste dagarna har BC Luleå kunnat träna med tolv spelare för första gången under hela säsongen. Anledningen är att nyförvärven Tristin Walley och Tope Arikawe har anlänt.
– Man får gå igenom grunderna i anfall och försvar tillsammans. Det är lite tradigt – men ett måste. Nu har de (Walley och Arikawe) inte varit här så länge och vi får köra på det enkla spåret i morgon (fredag). Men det är det vi är bäst på, säger Adam Rönnqvist.

Under fredagen inleds SBL-spelet med tuffast möjliga motstånd direkt för BC Luleå. Luleålaget tar emot serieledaren Södertälje BBK hemma i Luleå Energi Arena med uppkast klockan 18:04.
– Det blir tufft. Vi har förlorat två matcher mot dem även om vi i den andra hade halva laget skadat. Men jag tror att vi är redo för matchen. Denzel Andersson har lämnat oss och vi har fått in lite tyngd under korgarna, säger Rönnqvist.

BC Luleå har alltså förlorat två av två matcher hittills mot Södertälje. För att det ska sluta med Luleåseger under fredagen krävs en väldigt stark insats från Peter Öqvists mannar.
– De är ganska stora och spelar väldigt metodiskt och letar verkligen efter det de vill ha i sitt anfall. Vi kommer att försöka störa dem och låta dem få lite andra grejer, säger Rönnqvist.

Vad vill vi ska funka bra i vårt eget spel?
– Returtagningen och så springer vi och får lite enkla poäng.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Luleås nyförvärv Tristin Walley har fått alla papper godkända och är redo för spel mot Södertälje. Huruvida Tope Arikawe hinner bli spelklar eller inte är oklart i skrivande stund.

Södertälje räknar med att ställa upp med full trupp. Både Dino Pita och Anton Gaddefors som varit halvskadade ska vara redo.

LÄS MER HÄR: 🔗
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget