Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 7

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår veckans lag då det är landslagsuppehåll i SBL Herr.

G: CJ Jackson, Köping Stars (2)
24-årige CJ Jackson stod för en av sina bästa insatser hittills under säsongen när Köping ställdes mot Jämtland i tisdags. Visserligen blev det förlust för Köping (85-76), men CJ imponerande med bland annat 30 poäng och sex returer i protokollet.

G: Marek Klassen, Borås Basket (2)
Dubbla vinster för Borås den gångna veckan mot Luleå och Norrköping, och kanske är formen i antågande för de regerande mästarna? Klart är i alla fall att 28-årige Klassen varit på stor spelhumör med 32 poäng, sju returer och fem assists mot Luleå, följt av bland annat 20 poäng mot Norrköping.

F: Tavrion Dawson, Jämtland Basket (3)
24-årige Dawson var mycket effektiv och stabil när hans Jämtland besegrade Köping i tisdags. Dawson missade knappt ett skott på sina dryga 25 minuter på planen. Totalt blev det 22 poäng från 24-åringens händer.

F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (7)
Kvar sedan förra veckan. Vad ska man säga om Norrköpings 25-årige stjärnspelare som inte redan sagts? Ramstedt gör ytterst sällan en svag insats och i fredags mot Borås blev den mäktiga “dubbel-dubbel” för forwarden: 27 poäng och 18 returer, dessutom sex assists.

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (6)
Kvar sedan förra veckan. 22-årige Langevine fortsätter dominera på center-positionen och i lördagens möte med ärkerivalerna från Luleå så var Langevine planens bäste (?) spelare med en ny “dubbel-dubbel” som belöning: 23 poäng och elva returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget