Fotograf: Bildbyrån (montage)

Inför: Norrköping Dolphins vs Borås Basket

Toppmatch i SBL väntar under fredagen då Norrköping Dolphins tar emot Borås Basket hemma i Stadium Arena. Matchen ser du bäst live på SBLPlay.se – uppkast klockan 18.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 BORÅS BASKET
🏆 SBL Herr
📆 Fredag 12 februari, kl 18.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SBLPlay.se
💻 Livestatistik

Norrköping Dolphins spelar under fredagen sista matchen innan landslagsuppehållet då tränare Henrik Svenssons Borås Basket kommer till Stadium Arena för det tredje mötet lagen emellan.

I de två tidigare mötena har Norrköping gått segrande ur båda matcherna efter att Borås kollapsat i slutperioderna. Till den här matchen är situationen minst sagt annorlunda efter de riktigt otäcka scenerna som utspelade sig uppe i Umeå i tisdags. Frågan är hur Norrköpings tränare Mikko Riipinen resonerar när han får full koll på vilka spelare han har att tillgå.

Mikko Riipinen. Hur är känslan hos dig och hos spelarna så här ett par dagar efter den otäcka kraschen?
– Det går framåt för varje dag. Jag tänker fortfarande mycket på Kamau (Stokes) och Phil (Carr) så klart. Det var viktigt för gruppens känsla att vi fick träffa och prata med Kamau och Phil i vanliga kläder.

Vad finns det för möjligheter för dig att få ihop tio spelare mot Borås Basket, förutom att du måste ta på dig linne?
– Haha, det är inte aktuellt med spel för min del, jag skulle aldrig klara av att spela. Det finns tyvärr ingen möjlighet för oss att få ihop 10 spelare till den här matchen. Som det ser ut nu har vi sju spelare som kan spela.

Vad blir planen inför matchen i kväll?
– Vi har lite tankar på hur vi ska försöka göra det obekvämt för Borås och försöka störa dom bäst vi kan. Det blir en tuff match där vi måste vara duktiga på att både försvara trepoängslinjen bra och försvara attackerna från deras guards på bästa sätt.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping saknar två av sina stjärnspelare i amerikanerna Kamau Stokes och Phil Carr.

Borås väntas ställa upp med samma lag som slog Södertälje i måndags. Notera att Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson fortsatt saknas.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget