Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Flack återvänder till Norrköping

Den atletiske forwarden Tyler Flack inleder resa nummer två i Norrköping Dolphins.
– En bra person som dessutom redan känner till SBL och Norrköping, säger tränaren Mikko Riipinen.

Att Norrköping Dolphins eventuellt skulle addera en spelare var ingen hemlighet. Nu är det bestämt och klart. Det välbekanta ansiktet Tyler Flack kommer senast från spel i Ukraina innan han gjorde en säsong i finska Nokia.
– Anledningen till att vi vill förstärka är för att kunna behålla den nivå vi spelar på. Tyler kommer hjälpa oss att rotera mer. Vi har sedan starten av säsongen vetat att vi har få spelare på de stora positionerna, säger lagets tränare Mikko Riipinen och fortsätter:
– Lucas (Lindh) har gjort det bra och Hampus (Åhlin) har hela säsongen spelat på en annan position än den som är hans naturliga. Nu kan han gå lite på sin vanliga position också. Vi behöver avlastning för Adam (Ramstedt) och Phil (Carr) under matcher men nivån på träningarna är också viktig att behålla – så att alla spelare ska kunna utvecklas maximalt. Vi behöver en spelare till och av ekonomiska skäl har vi inte haft möjlighet att ta in en spelare från start. Vi ser verkligen fram emot att få hit Tyler.

Säsongen 2018/19 var den amerikanske forwarden en del av Norrköping Dolphins, en säsong han fick avsluta i förtid efter en bruten hand under en bortamatch i Luleå. Det är en mångsidig spelare, men de flesta kommer nog ihåg hans spektakulära spel i luften – med dunkar som specialitet.
– Han är en duktig spelare som fyller många av de boxar vi velat fylla. Han är en bra person som dessutom redan känner till SBL och Norrköping. Tyler kommer hjälpa oss med returtagning och är duktig på att dyka till korgen, men kommer också kunna göra att vi kan behålla ett spel med mycket spelare utanför trepoängslinjen då han är duktig på att skjuta treor, säger Riipinen och lägger till:
– Tyler har haft lite otur med skador och skulle så inte vara fallet skulle vi inte ha möjlighet att få hit honom. Då skulle han säkert inte vara tillgänglig. Han har spelat några matcher i Ukraina den här säsongen vilket är positivt.

Norrköping hoppas ha Tyler Flack på plats under nästa vecka.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget