Fotograf: Svenska Basketbollförbundet / Bildbyrån

Här är SBL-spelarna som reser till Turkiet

Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut de 15 spelare som ska spela de avslutande matcherna för Sverige i EM-kvalet. Fyra SBL-spelare finns med i truppen.

Bubblan i Istanbul ska ännu en gång skapas för att ta emot Sverige, Kroatien, Turkiet och Nederländerna för en avslutande omgång i EM-kvalet. Tre av fyra lag kommer att vara kvalificerade för EM 2022 på måndag 22 februari då de sista matcherna spelas. Sverige möter Turkiet den 20 februari och Nederländerna den 22 februari.

Från SBL hämtas Umeå BSKT:s Nathan Dawit, som för närvarande är skadad men hoppas hinna tillbaka i tid. Dawit gjorde väldigt bra ifrån sig i det förra EM-kvalfönstret. Dessutom återfinns Adam Ramstedt från Norrköping Dolphins i truppen tillsammans med BC Luleå-spelarna Denzel Andersson och Adam Rönnqvist.

Ludde Håkanson och Marcus Eriksson saknas i det svenska laget, precis som Nick Spires. Ludde Håkanson som sänkte Turkiet i Globen för ett knappt år sedan har en fotskada som inte håller för spel. Marcus Eriksson befinner sig visserligen i Istanbul dagen innan, men kommer inte loss för spel från sin Euroleague-klubb ALBA Berlin.

Men å andra sidan finns det andra som kan delta. Det största namnet är Jonas Jerebko, som efter åtta års frånvaro från det svenska landslaget nu gör comeback. Jerebko har inte spelat sedan EM 2013 i Slovenien och Sverige har inte heller sedan dess kvalificerat sig till EM. Till detta kommer centern Simon Birgander, som gör succé i spanska ACB och forwarden William Magarity som var skadad sist det begav sig.

Här är hela truppen:
Denzel Andersson, BC Luleå
Adam Rönnqvist, BC Luleå
Nathan Dawit, Umeå BSKT
Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins
Charles Barton Jr, Tartu (EST)
Simon Birgander, Joventut (SPA)
Tobias Borg, Real Betis (SPA)
Chris Czerapowicz, Obradoiro (SPA)
Jonas Jerebko, free agent
Alexander Lindqvist, Stjarnan (ISL)
Johan Löfberg, Vichy (FRA)
William Magarity, Gipuzkoa (SPA)
Thomas Massamba, Phoenix Brussels (BEL)
Melwin Pantzar, Valladolid (SPA)
Erik Rush, Forli (ITA)

Källa: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget